Stagiair adviseur Jester Koldijk start bij Summiteers

31 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met een master Economie op zak, behaald aan Tilburg University, is Jester Koldijk gestart als stagiair adviseur bij Summiteers. Hij vertelt waarom hij heeft gekozen voor de adviesbranche, wat zijn drijfveren zijn om zich bij het bureau aan te sluiten en hoe zijn eerste weken eruit hebben gezien.

“Voor nu ben ik vooral aan het ontdekken bij wat voor soort kantoor ik het beste zou passen en bij Summiteers doe ik ervaring op waarmee ik een stap dichterbij de ontdekking van mijn ideale werkplek kom!”, trapt Koldijk enthousiast af.

Dynamiek en uitdaging

Volgens de kersverse adviseur heeft consultancy hem altijd al erg getrokken “vanwege de dynamische en uitdagende omgeving”. “Ik ben er dan ook zeker van dat mijn toekomst in deze lijn van werk ligt. Ik ben gedreven om veel verschillende dingen te leren, iets waarvoor consultancy zich goed leent. Summiteers geeft daar een mooie invulling aan door mij direct verantwoordelijkheid te geven. Daarnaast heb ik direct een leuke klik met mijn nieuwe collega’s.”

Jester Koldijk over zijn start bij adviesbureau Summiteers

Binnen Summiteers mocht Koldijk vanaf het begin bijdragen aan een klantopdracht, “wat precies hetgeen is waarom ik voor Summiteers gekozen heb!”, vertelt hij. “Hierdoor maak ik gelijk mee hoe het nou is om als consultant te werk te gaan.”

Momenteel houdt hij zich vooral bezig met het maken van analyses. “Dit zijn zowel kwantitatieve analyses als kwalitatieve analyses, dus mét de klant. Deze combinatie spreekt mij erg aan.” Daarnaast helpt hij binnen projecten met het voorbereiden van de klantpresentaties, “door de analyses om te zetten tot een duidelijke verhaallijn en bijpassende slides. Erg leuk en leerzaam dus!”

De lockdown in ons land is nog altijd van kracht, zodat het gros van Nederland thuiswerkt en de interactie met collega’s soms te wensen overlaat. Binnen Summiteers kan Koldijk echter rekenen op goede begeleiding en samenwerking met het team. “Ik heb dagelijks vaak meerdere keren, zowel kort als lang, overleg met collega’s, de lijntjes zijn erg kort. Hierdoor kan ik altijd met vragen of nieuwe ideeën bij iemand terecht. Het is uiteraard veel telefonisch en via Teams, maar daar heeft iedereen goed zijn of haar draai in gevonden.”

Learning on-the-job

Voorafgaande aan zijn start bij Summiteers doorliep de jonge adviseur tijdens zijn studie reeds een consultancywerkstage bij IG&H Consulting, een tijd waarin hij veel heeft geleerd, zo geeft hij aan.

Ook bij Summiteers doet hij waardevolle ervaring op, zo geeft hij aan. “Summiteers heeft een specifieke kijk op consultancy, namelijk door naast een inhoudelijke oplossing ook een blijvende gedragsverandering teweeg te brengen. Daarnaast vind ik het erg leerzaam dat ik direct verantwoordelijkheid krijg binnen het project en klantcontact aan kan gaan, want daardoor leer ik uiteindelijk ‘on-the-job’ het meeste.”

Hoe hij de toekomst ziet? “Over drie à vier jaar werk ik zeker nog in de consultancysector, op dit moment doe ik het dan ook met veel plezier”.