Vier vragen aan Ties Nelissen over zijn keuze voor Summiteers

09 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na het afronden van zijn werkstage bij Summiteers heeft Ties Nelissen nu besloten om in vaste dienst te treden bij het organisatieadviesbureau. In gesprek met Consultancy.nl vertelt de jonge adviseur waarom hij zijn weg bij het bureau heeft vervolgd en hoe zijn eerste opdracht eruitziet.

Proficiat met je baan. Wat gaf de doorslag in je keuze om bij Summiteers te blijven?

“Toen het einde van mijn tijd als werkstudent in zicht kwam, ben ik me gaan oriënteren op de volgende stap. Zodoende ben ik ook om me heen gaan kijken naar andere potentiële werkgevers in de consultancysector. Alhoewel ik wel te spreken was over een aantal andere kantoren, kwam ik telkens tot dezelfde conclusie: bij Summiteers hebben we het (nog) beter voor elkaar. Gelukkig wilde ook Summiteers mij graag aan boord houden, daarom ben ik per 1 februari begonnen als management consultant.”

“Ik heb tijdens mijn stage zelf kunnen ervaren dat Summiteers ontzettend veel vertrouwen in haar medewerkers heeft en écht investeert in hun ontwikkeling. Al vanaf dag één kreeg ik veel verantwoordelijkheden, iets wat ertoe geleid heeft dat ik in korte tijd veel geleerd heb over het consultancyvak.”
Ties Nelissen, Summiteers

“Summiteers maakt het ook mogelijk deze groei de komende jaren door te zetten. We hebben geen gebaande paden die elke Summiteer moet doorlopen, wat erin resulteert dat je zelf je koers kan bepalen. Dus geen strikte richtlijnen en KPI’s waar medewerkers aan moeten voldoen, maar doen wat je leuk vindt en daardoor in korte tijd grote stappen maken. Tot slot speelde ook het (groeiende) team met alleen maar leuke mensen natuurlijk een belangrijke rol!”

Je kiest voor een jong, groeiend bureau. Wat trekt je hieraan? En hoe heb je werken binnen het team van Summiteers ervaren?

“Naast de opdrachten die we voor klanten doen, werkt iedereen ook mee aan interne opdrachten. Op die manier bouwen we samen verder aan Summiteers. We hebben een frisse, energieke groep waar constant weer nieuwe ideeën uit voortkomen. Samen werken we deze uit en maken op die manier Summiteers nóg iets beter en leuker. Ik krijg hier veel energie van omdat je naast je ‘reguliere’ project(en) nóg meer afwisseling in je week kan vinden in de vorm van uiteenlopende interne initiatieven.”

“Daarnaast is Summiteers een platte organisatie waar iedereen benaderbaar is. Er heerst een prettige sfeer in de groep en iedereen is bereid om elkaar te helpen. Collega’s branden van de ambitie, maar nemen zichzelf ook weer niet altijd even serieus. Het resultaat: een gezonde mix van lol trappen en vakkundig werk leveren.”

Wat gaat er voor je veranderen qua rol nu je de stap maakt van werkstudent naar management consultant?

“Net als bij mijn start als werkstudent kan ik direct beginnen op een mooie opdracht. Toch gaat er de komende periode veel veranderen. Zo wil ik de komende maanden verder groeien als consultant en de stap naar meer zelfstandigheid maken. Dit betekent grotere verantwoordelijkheden oppakken om zo meer waarde toe te kunnen voegen voor de klant.”

Je maakt een vliegende start met meteen een opdracht. Bij wat voor soort opdracht ben je betrokken? 

“Ik ga aan de slag in een internationaal verandertraject bij een Nederlandse bank. Het doel: de versplinterde systemen en uiteenlopende manier van werken harmoniseren om de bank toekomstbestendiger te maken. Een mooie plek om ervaring op te doen met het reilen en zeilen van een grote organisatie binnen een omvangrijk implementatieproject.“