Michiel Croon: ‘Vijf jaar bij Conclusion is gewoon niet genoeg’

03 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Michiel Croon vierde in januari zijn vijfde verjaardag bij Conclusion. Nadat hij zich vijf jaar geleden aansloot bij de Future Infrastructure Technologies-werkmaatschappij van de zakelijke dienstverlener, maakte hij twee jaar terug de overstap naar Conclusion Implementation, waar hij nog altijd werkzaam is.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik alweer vijf jaar bij Conclusion werk. De tijd is werkelijk voorbijgevlogen, nooit een saai moment”, vertelt Croon, die zich destijds aansloot bij Conclusion na vijf jaar voor KPN ICT Consulting te hebben gewerkt. Eerder in zijn loopbaan werkte hij meer dan tien jaar voor Getronics PinkRoccade in rollen als consultant en projectmanager.

Onderscheidend vermogen

Door ook voor twee grotere dienstverleners te hebben gewerkt alvorens hij startte bij Conclusion is hij goed gepositioneerd om uit te leggen wat Conclusion uniek maakt: “Conclusion biedt de prachtige combinatie van (technisch) realisatievermogen bij andere delen van ons bedrijf en de bedrijfsmatige visie en verbetering die we daar vanuit Conclusion Implementation aan toevoegen.”

Michiel Croon: 'Vijf jaar bij Conclusion is gewoon niet genoeg'

“Ik zie Conclusion als een unieke verzameling talent en capaciteiten, gebundeld in ons unieke ecosysteem”, vervolgt de ervaren senior business consultant. “Door samen te werken lossen we complexe vraagstukken, groot en klein, effectief op.”

Conclusion Implementation is de advies- en implementatiepraktijk van Conclusion, sterk gericht op het begeleiden en realiseren van complexe veranderprogramma’s. “De collega’s van Conclusion Implementation hebben heel veel kennis en ervaring. Daar word ik gelukkig van. We kennen elkaar goed en doen bij voorkeur opdrachten in teamverband. Overigens is dat ook goed mogelijk in samenwerking met collega’s van andere onderdelen van Conclusion.”

Ondernemend en een kennisleider

Croon wijst verder op het ondernemende karakter van het bedrijf en de focus op kennisleiderschap. “Er is ruimte voor eigen initiatief en je kunt sparren met collega’s als je wilt verdiepen op een onderwerp. Ik kan daarbij mijn creativiteit goed inbrengen en ten dienste stellen van een te bereiken resultaat.”

Vanuit Conclusion heeft Croon gedurende zijn loopbaan voor tal van opdrachtgevers gewerkt, waaronder energieconcern Eneco, overheidsinstellingen als het ministerie van Defensie, de Koninklijke Marechaussee en Rijkswaterstaat, en zorggroep Parnassia. Momenteel is hij actief bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar hij betrokken is bij het versterken van portfoliomanagement voor de Directie Digitale Overheid.

“Ik word er blij van als ik daarbij zaken kan combineren: het ene moment ben ik bezig met de uitvoering van een adviesopdracht, de dag daarna geef ik ergens anders een training of workshop. Nog een dag later werk ik mee aan een offerte en schrijf ik een artikel.”

Voorlopig zit Croon in ieder geval nog helemaal op zijn plek bij Conclusion. “Ik ga er zonder meer vanuit dat de komende vijf jaar net zo snel voorbijgaan en net zoveel voldoening geven. Vijf jaar is gewoon niet genoeg.”