Oliver Wyman benoemt Vikram Dhaliwal tot Principal in Amsterdam

24 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Oliver Wyman heeft zijn Retail en Consumer goods-praktijk in Nederland versterkt met de ervaren strategieadviseur Vikram Dhaliwal.

Dhaliwal is afkomstig van strategy consultancy-branchegenoot Strategy&, waar hij de afgelopen zes jaar werkte na het behalen van zijn MBA aan INSEAD. Bij Oliver Wyman is hij nu benoemd tot Principal.

In zijn jaren bij de strategy consultancy-dochteronderneming (het voormalige Booz & Company) van PwC deed Dhaliwal uitgebreide ervaring op in strategieontwikkeling, het ontwerpen van operationele modellen, het uitbouwen van commerciële capaciteiten en op het gebied van go-to-market- en channelstrategieën. Zijn focus lag in het bijzonder op opdrachtgevers in de consumentengoederen- en retailsegmenten.

Oliver Wyman benoemt Vikram Dhaliwal tot Principal in Amsterdam

Eerder in zijn loopbaan werkte Dhaliwal als strategic marketing consultant bij TrustedFamily, een aanbieder van technologische software voor familiebedrijven. Ook deed hij ervaring op bij marketing en advertising agency Rediffusion in India, waar hij tevens is opgegroeid en zijn bachelor- en postgraduate-diploma’s heeft behaald

In de circa negen jaar dat hij werkzaam was in de marketing- en advertisingwereld deed Dhaliwal uitgebreide kennis op het gebied van marketing-, advertising-, sales- en insightfuncties op. Met in totaal ruim vijftien jaar werkervaring op zak, gaat hij nu zijn kennis en ervaring inzetten bij Oliver Wyman, dat hij gaat helpen bij het uitbreiden van zijn footprint binnen de retail- en consumentengoederenmarkten. Naast financial services vormt het retail & consumer goods-domein een van de grotere verticale marktsegmenten binnen het strategy consultancykantoor.

Oliver Wyman, een strategiekantoor met een omzet van $2,1 miljard, opende in 2013 een kantoor in Amsterdam.  Tot die tijd bediende Oliver Wyman klanten in ons land vanuit overige kantoren.