Tara Goverts sluit zich aan bij BearingPoint

22 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal management- en technologieadviesbureau BearingPoint heeft een nieuwe consultant toegevoegd aan zijn Nederlandse organisatie: Tara Goverts.

“Afgelopen maand ben ik als Business Consultant gestart bij BearingPoint in het team People & Strategy”, vertelt de nieuwe aanwinst. “Na drie jaar gewerkt te hebben als adviseur bij Ochtendmensen – het jong professional-programma van TwynstraGudde – was het voor mij tijd voor een nieuwe stap.”

In haar zoektocht richtte Goverts zich op consultancybureaus “met een ondernemende en hechte cultuur, waarbij de lijntjes kort zijn en je niet alleen de klant maar ook je eigen organisatie een stap verder brengt”, legt ze uit. “Daarnaast was het voor mij belangrijk dat een bureau een internationale mindset heeft met een diversiteit aan klanten.”

“Dit vond ik terug bij BearingPoint!”, kan ze inmiddels enthousiast vaststellen. “De Dutch practice is relatief klein, wat maakt dat je heel makkelijk contact legt. Zelfs nu de start volledig op afstand is word je snel opgenomen in het team.”

Tara Goverts, Consultant, BearingPoint

Goverts brengt ondanks haar jonge leeftijd de nodige consultancyervaring mee naar BearingPoint. Tijdens haar master Business Administration, met een specialisatie in Strategy & Organization, werkte ze al zeven maanden als Innovation Researcher voor de Accenture Innovation Awards (inmiddels omgedoopt tot de Blue Tulip Awards).

Vervolgens voerde ze tijdens het driejarige jong professional-programma van TwynstraGudde diverse project- en stakeholdermanagementopdrachten uit binnen zowel corporates als kleine ondernemingen. “Ik merkte al snel dat het bij consultancy draait om de mensen, ongeacht het type opdracht.”

Dit zag ze ook meteen terug bij BearingPoint. “De ‘menselijke aanpak’ en de ambitieuze, jonge sfeer die in de gesprekken en eerste dagen duidelijk naar voren kwamen voelde dan ook direct goed.”

Daarnaast is ze erg blij met de uiteenlopende opdrachtgevers waarvoor ze zich kan inzetten. “Het mooie is dat je binnen BearingPoint de kans krijgt om je kennis te verbreden door je te specialiseren in sectoroverstijgende thema’s, zoals new ways of working, organizational design of digital operations. Dit past bij mij. Niet enkel via een sector, maar via een focusgebied de expertise opzoeken. Een mooie uitdaging dus.”

Vanuit BearingPoint wordt enthousiast gereageerd op het binnenhalen van de nieuwe consultant. “We zijn erg blij met de komst van Tara”, aldus Lucas van Luijtelaar, Manager van het People & Strategy-team. “Met de ervaringen en vaardigheden van Tara kunnen we verder bouwen aan onze people centric-organisatie. Binnen BearingPoint zal Tara onderdeel worden van het People & Strategy-team, waarin ze klanten zal adviseren op het gebied van business strategy en transformaties.”

Starten in deze tijden van corona betekent wel dat het ‘live’ contact met collega’s nog even op zich laat wachten. Heel jammer, maar zo heeft Goverts in ieder geval nog iets om zich op te verheugen.

“Ondanks het warme digitale welkom kijk ik er zeker naar uit om straks op kantoor te kunnen werken en de full BearingPoint experience mee te maken”, beaamt ze. “Want nu ik een tipje van de sluier heb mogen zien belooft dat veel goeds!”