BearingPoint koopt Franse innovatiespecialist YouMeO

15 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd consultancykantoor BearingPoint heeft YouMeO overgenomen. De toevoeging betekent een versterking van BearingPoints innovatiestrategie- en designcapaciteiten.

Het in Parijs gevestigde YouMeO werd opgericht in 2014 en helpt klanten met het ontwerpen en realiseren van innovatiestrategieën. Het vijftienkoppige team van het bedrijf – multidisciplinaire projectmanagers en designers – ondersteunt klanten bij het omarmen van een design- en gebruiker-gedreven aanpak voor de ontwikkeling van nieuwe producten en klant- en werknemerservaringen.

Met de overname van YouMeO versterkt BearingPoint zijn bestaande innovatiepraktijk en verbreedt het kantoor bovendien zijn dienstenportfolio rondom innovatie. Volgens BearingPoint zullen de capaciteiten van YouMeO geïntegreerd worden binnen alle projecten gericht op “transformatie, verandermanagement en innovatie”.

BearingPoint koopt Franse innovatie specialist YouMeODaaronder vallen onder andere het definiëren van een (strategische) innovatievisie, het ontwerpen van ervaringen voor klanten en medewerkers, het herontwerpen van werkmethoden en het opzetten van een open innovatie-ecosysteem. “YouMeO vormt een uitstekende aanvulling op ons portfolio”, aldus Kiumars Hamidian, Managing Partner bij BearingPoint.

YouMeO – dat werkt voor vooraanstaande klanten zoals Air France-KLM, Danone, Engie, LVMH, Société Générale en SNCF – zal door BearingPoint worden gepositioneerd als zijn toegewijde innovatiehuis en zal gaan opereren onder de naam ‘YouMeO by BearingPoint’.

Toekomstplannen

YouMeO by BearingPoint is actief binnen een segment waar de vraag naar diensten zeer hoog ligt. Voor de komende drie jaar heeft de innovatie-unit dan ook zijn vizier gericht op groei, waarbij het onder meer van plan is om zo’n 100 consultants aan boord te halen. Sommigen van deze ‘new hires’ zullen naar verwachting echter ook afkomstig zijn vanuit de interne gelederen van BearingPoint.

De strategische investering van BearingPoint in het innovatielandschap komt op een moment dat de sector een sterke groei doormaakt. De markt wordt vandaag de dag geconfronteerd met een ongekende mate van disruptie, mede door de versnelling van digitalisering als gevolg van de coronacrisis. Mede om die reden moeten organisaties in het nieuwe normaal in sneltreinvaart hun businessmodellen aanpassen om toekomstbestendig te blijven.

Innovatie staat centraal in deze transitie. Analistenbureau Forrester voorspelt bijvoorbeeld dat de wereldwijde innovatieconsultancy-industrie van de circa $2 miljard nu (exclusief het digitale segment) richting 2025 zal gaan groeien met dubbele cijfers.

Axelle Paquer, Regional Leader voor Frankrijk, België, Luxemburg en Afrika bij BearingPoint, zegt over deze kans: “De integratie van YouMeO weerspiegelt onze externe groeistrategie die gericht is op de integratie van structuren met een sterke expertise. YouMeO by BearingPoint heeft sterke ambities voor de komende jaren.”

Raphaël Beziz en Martin Mayer, de medeoprichters van YouMeO, zijn verheugd over de deal: “We zijn erg blij met de integratie binnen BearingPoint, waardoor we nog ambitieuzere en zinvollere projecten kunnen uitvoeren.”

De deal met YouMeO is de vijfde transactie van BearingPoint in de afgelopen vier jaar en volgt vier maanden op de overname van de Franse startup Steerio.