Mark Hecker partner publieke sector bij Boer & Croon

16 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Mark Hecker heeft zich als partner aangesloten bij Boer & Croon. De ervaren bestuurskundige gaat zich vanuit Boer & Croon Public Solutions richten op vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening, infrastructuur, verkeer en vervoer.

Nadat Mark Hecker zijn studie Technische Bestuurskunde (met een specialisatie in infrastructuur) had afgerond aan de Universiteit Twente, viel hij meteen met zijn neus in de boter: als trainee bij de gemeente Amsterdam mocht hij in de rol van projectleider de aanbestedingsstrategie en vormgeving (nota van uitgangspunten) van het te bestellen metromaterieel voor de Noord-Zuidlijn door de Raad loodsen.

Zo ervaarde Hecker direct hoe mooi het is om bij te dragen aan (letterlijk) tastbare resultaten in de publieke ruimte: “Ik voel me nog elke keer trots als ik de Noord-Zuidlijn pak.”

Mark Hecker, Partner, Boer & Croon

Het is zijn gedrevenheid om de samenleving verder te helpen die de inmiddels 45-jarige Hecker nu bij Boer & Croon heeft gebracht: “Werken binnen het publieke domein heeft als voordeel dat je bijdraagt aan maatschappelijk relevante opgaven en projecten. Het is interessant om – bijvoorbeeld – te werken aan marketingtechnische algoritmes die de resultaten van online verkopen maximaliseren, maar het bijdragen aan zichtbare en tastbare infrastructurele projecten heeft mijn voorkeur. Bij Boer & Croon heb ik alle mogelijkheden mijn kennis en ervaring hiervoor in te zetten.”

Hecker brengt twee decennia ervaring in het beschrijven, verklaren en oplossen van complexe vraagstukken in de publieke sector mee naar het managementadviesbureau.

Na ruim vijfenhalf jaar bij de gemeente Amsterdam stapte hij in 2006 over naar Berenschot. In zijn negen jaar bij het organisatieadviesbureau werkte hij aan vele projecten binnen de mobiliteitssector, voor opdrachtgevers als NS, ProRail en diverse ministeries, provincies en gemeenten. Vervolgens werkte hij vier jaar lang voor vervoersbedrijf Connexxion. In zijn laatste rol van Commercieel Bidmanager was hij verantwoordelijk voor de commerciële strategie en inhoud van biedingen op Europese tenders.

Hij maakt de overstap naar Boer & Croon vanuit Thales Transportation Services, waar hij als Senior Sales- en Accountmanager de afgelopen twee jaar verantwoordelijk was voor de commerciële strategie, order intake en klanttevredenheid van belangrijke accounts als NS en Connexxion.

Zijn uitgebreide ervaring zet hij nu in voor de klanten van de Public Solutions-praktijk van Boer & Croon. “Als bestuurskundige kijk je vanuit meerdere perspectieven naar kansen en opgaven binnen het publieke domein. Mijn intrinsieke motivatie is het helpen van anderen en het leveren van kwaliteit. Ik wil vooral begrijpen en kunnen verklaren en dan vol gaan voor het juiste resultaat.”

Naast doorgewinterde bestuurskundige is Hecker ook een fervent schaker. Hij ziet veel overeenkomsten in de manier waarop hij zijn twee passies benadert. “Ik ben van nature een intuïtieve schaakspeler. Een schaker die tijdens een partij ‘voelt’ welke zetten de weg naar winst verhogen. Ook in mijn professionele carrière anticipeer ik op een natuurlijke wijze op de uitdagingen van mijn opdrachtgevers. Ik kies gestructureerd en planmatig voor activiteiten die leiden tot een succesvol resultaat.”

“Vertrouwen op intuïtie heeft mij een heel eind gebracht, zowel in het schaken als in mijn loopbaan”, legt de kersverse Boer & Croon-partner uit. “Het schaakspel leert je de situatie op het bord objectief te beoordelen en je gedegen voor te bereiden op de positie van de andere partij. Alleen dan kun je anticiperen op veranderingen en winnende strategieën formuleren en uitvoeren.”