Grant Thornton neemt accountantskantoor SynCount over

12 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft SynCount Accountants & Belastingadviseurs overgenomen. Hiermee voegt de zakelijke dienstverlener een team van ruim 30 professionals toe aan zijn netwerk. 

De overname is volgens bestuursvoorzitter Marcel Welsink onderdeel van de groeistrategie van Grant Thornton in ons land. Met een omzet van $5,8 miljard is Grant Thornton internationaal een van de tien grootste accountancy- en consultancynetwerken ter wereld. In Nederland staat het bureau net buiten de top tien.

In de komende jaren wil het Nederlandse bestuur daar verandering in brengen. “We hebben een stevige groeiambitie: eind 2024 een omzet van €100 miljoen en een plek in de top 10 van accountantskantoren.” Hiertoe wil het bedrijf vooral organisch groeien, aangevuld door overnames die in lijn zijn me de strategische focusgebieden. Grant Thornton neemt accountantskantoor SynCount over“Deze overname past in onze strategie om binnen het groene hart te groeien in de mkb- en mid-corporate-markt”, legt Welsink uit. “De klanten en de aard van de werkzaamheden van SynCount passen uitstekend binnen de activiteiten van de serviceline General Practice en zorgen voor een verbreding van de klantportefeuille.” 

De topman wijst verder op de “match in cultuur” tussen de twee partijen. “We passen goed bij elkaar qua cultuur en hebben dezelfde mentaliteit van betrokkenheid, ondernemerschap, pragmatisch aanpakken en hetzelfde gevoel voor kwaliteit en slimme oplossingen.” 

Het in Bodegraven gevestigde SynCount Accountants & Belastingadviseurs specialiseert zich naast accountancy en belastingadvies in financieel management, bedrijfswaardering en het verbeteren van de bedrijfsvoering. Het bedrijf is in 1998 opgericht door Peter Witteman als eenmanskantoor. Inmiddels telt het team na verschillende fusies met branchegenoten circa 30 medewerkers. 

Ido Tasma, partner bij SynCount, over de aansluiting bij Grant Thornton: “We hadden beperkte slagkracht om vanuit onszelf de beoogde ambities waar te maken, die ook echt noodzakelijk zijn als we kijken naar de ontwikkelingen in de branche. Binnen Grant Thornton kunnen we die investeringen in slimme oplossingen wél doen op de kwalitatieve manier die we voor ogen hebben.” 

De drie partners van SynCount, Adri Bremmer, Bert Huizer en Ido Tasma, worden partner binnen Grant Thornton.