Boer & Croon start nieuwe jaar met vier nieuwe Young Executives

12 februari 2021 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Meer nieuws over

Met het nieuwe jaar zijn weer vier verse Young Executives gestart bij Boer & Croon: Wouter van Ingen, Esther Verweij, Sabine Ebbing en Daphne van der Bilt.

Wouter van Ingen voltooide vorig jaar zijn master Global Business & Sustainability. Gedurende zijn studie deed hij als stagiair al zijn eerste consultancyervaring op. “Bij AEF heb ik met grote maatschappelijke vraagstukken geworsteld en meegeschreven aan een rapport voor de Tweede Kamer.”

“Mijn tweede stage was bij duurzaamheidsadviesbureau Metabolic, waar ik complexe analyses hebben leren uitvoeren. Beide ervaringen hebben mij geleerd dat je voor echte verandering verbindende doeners nodig hebt met een ‘get it done’-mentaliteit. Boer & Croon geeft mij de kans om mezelf tot zo’n persoon te ontwikkelen.”

Boer & Croon start het nieuwe jaar met vier nieuwe Young Executives

Ook is hij erg enthousiast over de vrijheid die Boer & Croon biedt. “Je kunt zelf bepalen hoe je jezelf wilt ontwikkelen. Door in gesprek te gaan met de Talent Manager kun je je eigen ontwikkeling uitstippelen en krijg je inzicht in de kwaliteiten en vaardigheden die je nodig hebt om een betere manager te worden. Tijdens je projecten kun je ook bij veel sectoren een kijkje in de keuken nemen. Je kunt hiervoor je voorkeur aangeven. Zo leer je jezelf beter kennen en ervaar je ook een steile leercurve.”

Een van de dingen die hij graag wil leren is hoe je mensen samenbrengt. “Ik geloof sterk dat je alleen een project tot een succes kan brengen als je een team hebt dat gemotiveerd, enthousiast en hecht is. Ik wil graag leren hoe ik deze eigenschappen zo effectief mogelijk in een team kan kweken. Daarnaast wil ik ook mijn projectmanagementskills en analytische vaardigheden verder ontwikkelen.”

Ten slotte hoopt van Ingen natuurlijk ook van waarde te zijn voor de opdrachtgevers van Boer & Croon. “Met een multidisciplinaire achtergrond kan ik een probleem benaderen vanuit verschillende invalshoeken. Gecombineerd met een oprechte passie voor mensen en een oog voor kwaliteit ben ik in staat om innovatieve en pragmatische oplossingen te creëren voor een breed scala aan organisatievraagstukken.”

Esther Verweij verliet al iets langer geleden de schoolbanken. In 2018 rondde ze haar master Business Administration af aan de UvA. Ze maakt de overstap naar Boer & Croon vanuit Amorgos, een touroperator voor zeilreizen en een zeilschool. “Een super leuke club waar ik vier jaar heb gewerkt en bedrijfsprocessen heb geoptimaliseerd. Dit vaak op het snijvlak met IT, waarbij ik de vertaalslag van menselijke processen naar IT en weer andersom het meest interessant vond.”

Verweij omschrijft zichzelf als een “enthousiaste, gedreven en hardwerkende medewerker. Door mijn open houding leer ik de organisatie en haar medewerkers snel kennen. Ik heb een sterk analytisch vermogen waarmee ik snel tot de kern van de uitdaging komt en hier oorzaak en gevolg van kan overzien. Verder zal ik altijd op zoek gaan naar de verbinding tussen mensen.”

De keuze voor Boer & Croon “voelde heel natuurlijk”, zo vertelt ze. “Een professionele club die de mens centraal heeft staan waarin er ruimte is voor groei. Ze bieden een mooi opleidingstraject waarin ik mij op professioneel en persoonlijk vlak goed kan ontwikkelen.”

“Verder biedt de organisatie grote afwisseling in opdrachten, wat zorgt dat het werk nooit eentonig wordt. Binnen deze opdrachten zal ik bijna altijd in de organisatie aan de slag gaan en tussen de mensen staan om samen resultaat te behalen, wat mij enorm veel energie zal geven.”

Gevraagd naar wat ze in het Young Executive-programma met name hoopt te leren, geeft ze aan te willen “excelleren in mijn analytisch vermogen en in het verbinden van mensen. Twee totaal tegenovergestelde eigenschappen die samen voor mooie resultaten kunnen zorgen. Met een analytische blik kom ik snel tot de kern en kan ik oorzaken en gevolgen overzien. Waarbij het verbinden van mensen ervoor zorgt dat er samen gewerkt wordt richting het optimale resultaat.”

Sabine Ebbing brengt de nodige zorgervaring mee naar Boer & Croon. Na haar master Healthcare Management aan de Erasmus Universiteit werkte ze een kleine drie jaar als Sales Consultant bij Johnson & Johnson.

“Hierbij was ik verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van projecten binnen meer dan 30 ziekenhuizen in Noord-Nederland op het gebied van gynaecologische en urologische kanker. Met mijn achtergrond in de zorg heb ik een breed beeld kunnen krijgen van de zorg en veel kennis kunnen opbouwen. Dit hoop ik toe te kunnen passen en verder te ontwikkelen.”

Ebbing koos voor Boer & Croon omdat ze “graag meer inhoudelijker werk wil doen in combinatie met het oog voor persoonlijk ontwikkeling”, zo licht ze toe. “Het Young Executive-programma sprak mij aan door de persoonlijke aandacht die je krijgt: Waar ben je goed in? Wat kun je nog ontwikkelen? Ook door de uitdagende vraagstukken waaraan je werkt met veel verantwoordelijkheid leer je veel, iets waar ik naar uitkijk! Het brede scala aan opdrachten en opdrachtgevers is ook iets wat mij aansprak. Je kunt echt overal terechtkomen.”

Haar hoop is dat ze daarbij een keer bij een organisatie belandt waar weerstand heerst vanuit de werknemers. “En door middel van jouw kennis en expertise in combinatie met de menselijke ‘touch’ toch de werknemers mee te krijgen in een bepaalde visie of traject. Dat ze toch de meerwaarde van een bepaalde oplossing gaan inzien. Het lijkt mij gaaf om achteraf te kijken en te kunnen zeggen: ‘Het is ons toch maar goed gelukt.’”

Daarbij zal ze goed gebruik kunnen maken van haar “sociale en verbindende” karakter: “Ik ben een energiek persoon die graag onder de mensen is – ik verbind graag mensen en zorg dat alle hoofden dezelfde kant op staan. Ik neem mensen mee in mijn enthousiasme.”

Daphne van der Bilt, tot slot, koos na een technische master – Structural Engineering aan de TU Delft – voor een koerswijziging. “De afgelopen anderhalf jaar was ik werkzaam bij Oaklins als adviseur voor fusies en overnames”, licht ze toe. “Oaklins helpt klanten met de aankoop en voornamelijk verkoop van bedrijven. Als analist was ik bezig met diverse werkzaamheden, zoals het zoeken van potentiële kopers, het schrijven van informatiememoranda en het managen van het due diligence-proces.”

Vanuit haar analytische achtergrond is Van der Bilt “in staat om snel bedrijven en processen te begrijpen. Verder omschrijven mensen om mij heen me als gestructureerd, doelgericht en proactief. Hierdoor ga ik bij mijn klanten overzichtelijk te werk en ben ik niet bang om over te gaan tot actie. Daarnaast heb ik ook heel veel zin om mijn bijdrage aan Boer & Croon zelf te leveren, om de organisatie met zijn allen constant te blijven verbeteren.”

Ze kwam Boer & Croon op het spoor in haar zoektocht naar een bedrijf waar ze als management consultant aan de slag kon en waar persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd en gefaciliteerd wordt.

“Daar sluit het Management Development-programma dat Boer & Croon in samenwerking met Krauthammer heeft ontwikkeld heel goed op aan. Daarnaast werd ik gedurende de gesprekken steeds enthousiaster over de mensen en over alle voorbeelden die zij gaven van opdrachten die ze hebben gedaan. Ik heb met aardig wat bedrijven gepraat maar Boer & Croon sprong er echt uit!”

Ze heeft dan ook veel zin om de komende drie jaar aan de slag te gaan “met diverse opdrachten waar je telkens weer tegen andere zaken aanloopt”, legt ze uit. “Juist die diversiteit spreekt me aan. Waar het bij je ene opdracht misschien lastig is om je klant mee te krijgen met jouw ideeën, zal er bij een andere opdracht weer een hele andere uitdaging zijn. Hoe je mensen om je heen mee kunt krijgen, kan overtuigen en kan binden is wel iets wat ik hoop de komende jaren te gaan leren en ontwikkelen.”