Baker Tilly Corporate Finance betrokken bij 135 transacties in 2020

09 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Baker Tilly Corporate Finance kijkt ondanks de coronacrisis terug op een geslaagd jaar. De dealmakers van het kantoor waren in 2020 betrokken bij 135 succesvol gesloten transacties.

Lorijn van Leersum, Partner Corporate Finance bij Baker Tilly, kijkt dan ook tevreden terug op het jaar. Toen Covid-19 de economie uit het niets verstoorde en de M&A-markt zowat tot stilstand bracht, zat de schrik er in het begin wel in, maar Van Leersum geeft aan dat hij trots is op hoe het team zich heeft aangepast aan de nieuwe, digitale manier van werken.

“Toen de coronacrisis zijn intrede deed werden veel trajecten ‘on hold’ gezet. Er heerste in de markt veel onzekerheid over de impact van de ontwikkelingen. Rond de zomerperiode herstelde de markt zich, waardoor het derde en vierde kwartaal ‘ouderwets druk’ bleken. We kunnen derhalve terugkijken op een bewogen, maar desalniettemin succesvol 2020”, zegt de partner.

Baker Tilly Corporate Finance betrokken bij 135 transacties in 2020

In Nederland en België was Baker Tilly Corporate Finance betrokken bij 135 transacties, met een totale transactiewaarde van €1,9 miljard. “Onze adviseurs hebben gewerkt aan 30 koop- en verkooptrajecten, 84 waarderingsvraagstukken en 21 due diligence-onderzoeken”, aldus Van Leersum.

Een kleine greep uit de begeleidde deals: het bijstaan van Eurosafe Solutions bij de overname van DeBrandwacht.nl en DeGasdokter.nl, het ondersteunen van GMB bij het inlijven van Van der Wiel Biogas, en het begeleiden van 7 Dwergen en KidsFoundation bij hun fusie in Zwolle.

Het M&A-kantoor was actief in tal van sectoren, van zakelijke dienstverlening, industrie en gezondheidszorg tot automotive en technologie. Wat volgens Van Leersum opvalt is dat ongeveer 40% van de transacties een grensoverschrijdend karakter had, een percentage dat al jaren aan het toenemen is.

Internationale samenwerking

“M&A speelt zich al geruime tijd niet enkel meer binnen de landsgrenzen af.” Baker Tilly Corporate Finance werkte nauw samen met zijn collega’s in België om klanten in de Benelux te bedienen, evenals met de duizenden medewerkers die overal ter wereld te vinden zijn. “De betrokkenheid bij en gezamenlijke aanpak in internationale transacties reflecteert het sterke globale netwerk van Baker Tilly.”

Het kantoor gaat het nieuwe jaar dan ook “met het volste vertrouwen tegemoet”, stelt Van Leersum. “De markt is volop in beweging en we zien een hoop transacties op ons afkomen.”

Voor een volledige lijst van Baker Tilly Corporate Finance-deals uitgelicht op Consultancy.nl, bekijk de pagina Baker Tilly | Fusies & Overnames.