Baker Tilly begeleidt overname van kinderdagverblijf

24 augustus 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De 7 Dwergen heeft zich per 16 juli 2020 aangesloten bij KidsFoundation. Het kinderdagverblijf met drie opvanglocaties in Zwolle wordt alweer het dertiende label van Kidsfoundation, dat in heel Nederland actief is.

Tina van Dijk, oprichter en eigenaar van De 7 Dwergen, geeft aan dat de overname de ruimte biedt voor De 7 Dwergen en zijn medewerkers om zich verder te ontwikkelen. “De 7 Dwergen is nog steeds groeiende. Mijn medewerkers zijn daar een cruciaal en onlosmakelijk onderdeel van geweest. Daarom is het zo fijn dat het team zich door de nieuwe samenwerking kwalitatief verder kan blijven ontwikkelen. Dat is goed voor de kinderen, voor de ouders en voor de medewerkers zelf natuurlijk.”

Van Dijk richtte de particuliere opvangorganisatie op in 2009. Sindsdien biedt De 7 Dwergen “professionele kinderdagopvang in een persoonlijke omgeving”, waarin het “bieden van veiligheid en het geven van warmte” centraal staan, evenals “het stimuleren van de ontwikkeling in spelvormen, die aansluiten bij de ontwikkeling, het niveau en de belevingswereld van het kind”.

Baker Tilly begeleidt overname van kinderdagverblijf

KidsFoundation werd in 2014 opgericht en is uitgegroeid tot een organisatie met landelijke dekking. Via zijn dertien labels opereren honderden lokale kinderdagverblijven, bso’s en peuteropvang-locaties onder de vlag van KidsFoundation, dat zijn hoofdkantoor heeft in Almere. Bekende labels binnen het netwerk zijn onder meer Smallsteps, Konings kinderen, The Kids Company en Zus en Zo. De organisatie werkt samen met onder andere universiteiten en ouders om tot een helder pedagogisch beleid te komen dat de ontwikkeling van kinderen centraal stelt en stimuleert.

Jeanine Lemmens, CEO van KidsFoundation, reageert verheugd op de aansluiting van De 7 Dwergen: “We kijken er enorm naar uit om de kinderen, ouders en onze nieuwe collega’s te verwelkomen. De vestigingen van De 7 Dwergen in Zwolle zijn zowel qua karakter als qua ligging een waardevolle aanvulling voor onze organisatie. We vinden het dan ook fijn dat we ons aanbod aan ouders en kinderen op deze manier kunnen verbreden.”

De overname werd begeleid door twee adviseurs van het corporate finance-team van Baker Tilly – Willem Jan Bittink en Alexander Niemeijer. Van Dijk over de samenwerking: “Ik heb veel van de mannen geleerd en heb nooit een moment getwijfeld of de keus op Baker Tilly de juiste was.”

Voor juridische ondersteuning werd een beroep gedaan op Heussen (Suzanne Beijersbergen, Juliette Schueler, Stef van Heezik) en VOA (Martin Kaptein).

Binnen het netwerk van KidsFoundation zal De 7 Dwergen actief blijven onder de eigen naam en met hetzelfde team aan mensen. Rond de overname zijn geen financiële details naar buiten gebracht.