Alex Crezee treedt toe tot partnerteam van Turner

03 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de start van het nieuwe jaar heeft Turner een nieuwe partner mogen verwelkomen: na al vijf jaar leiding te hebben gegeven aan Turners onderwijspraktijk is Alex Crezee nu ook toegetreden tot de maatschap.

Crezee maakte in 2016 de overstap naar Turner vanuit PwC. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de ‘harde’ en ‘zachte’ kant van organisatieverandering”, vertelt hij over wat hem destijds aantrok in het bureau. “Zo heb ik managementinformatica gestudeerd, maar ook organisatiewetenschappen. Toen in 2016 de kans voorbijkwam om de onderwijs practice van Turner verder uit te bouwen, paste dat heel goed. In Turner herkende ik die aandacht voor de harde en zachte kant van veranderingen.”

Bij Turner komt Crezees interesse in organisatieverandering samen met zijn passie voor onderwijs. “Alles begint bij onderwijs”, legt hij uit. “Het is een cruciale sector voor de maatschappij. Als onderwijs verwaarloosd wordt, degradeert de maatschappij – dat geloof ik echt. Bovendien is het ontzettend plezierig om te werken met mensen die hart voor onderwijs en onderzoek hebben.”

Alex Crezee, Partner, Turner

Terugblikkend op de afgelopen vijf jaar is hij vooral trots op zijn team. “We hebben de afgelopen vijf jaar veel mbo-scholen, hogescholen en universiteiten geholpen in de executie van hun strategie. En omdat we onderwijsinstellingen zo goed begrijpen, voegen we steeds meer waarde toe voor onze opdrachtgevers. Steeds vaker werken we ook voor koepelorganisaties, zoals de mbo-raad, de PO Raad en VO Raad en voor het Ministerie van OCW. Zo bedienen we het hele onderwijsspectrum. En werken we aan de vraagstukken die er echt toe doen in het onderwijs.”

Crezee zet zich niet alleen als adviseur in voor het onderwijs: hij geeft zelf al 23 jaar les aan de Erasmus Universiteit in het vak Governance & Management Control. “Met veel plezier. Werken met jonge mensen is leuk en ontwapenend: studenten durven werkelijk alles te vragen. Toch ben ik het meest tevreden in een rol als organisatieadviseur en met mijn team van Turners.”

Vandaar nu de toetreding tot het partnerteam. “Ik zie het als een uiting van vertrouwen en verbinding. Richting mijn opdrachtgevers en richting onze mensen wil ik laten zien dat ik me voor langere tijd aan Turner verbind. Ik geloof in dit bedrijf en dan wil je er ook in investeren, vind ik. Juist in deze spannende tijd.”