Alex Crezee geeft leiding aan Onderwijspraktijk van Turner

04 november 2016 Consultancy.nl

Strategie-implementatiespecialist Turner heeft zich versterkt met Alex Crezee. In zijn nieuwe rol als Practice Leader zal hij samen met Jeroen Visscher, partner van Turner, leiding geven aan de Onderwijspraktijk van Turner en ligt zijn focus op het uitvoeren van transformaties in het onderwijsdomein / MBO-sector (voor MBO-relaties).

Alex Crezee is een professional met jarenlange ervaring als adviseur van onderwijsinstellingen. Gedurende zijn loopbaan heeft Crezee veel instellingen in het MBO en hoger onderwijs in Nederland mogen adviseren. Daarbij richtte hij zich vooral op het snijvlak van onderwijs en onderzoek en de ondersteunende processen in de bedrijfsvoering. Als adviseur, projectleider, programmaleider, stuurgroeplid en coach van opdrachtgevers heeft hij uiteenlopende rollen vervuld in verschillende opdrachten en programma’s.

Crezee begon zijn loopbaan als organisatieadviseur bij KPMG
, om vervolgens als senior manager zo’n drie jaar actief te zijn voor Atos Consulting. Het grootste gedeelte van zijn carrière werkte hij voor accountants- en adviesorganisatie PwC, waar hij zo’n tien jaar fungeerde als organisatieadviseur en senior manager. Vanuit een vakinhoudelijk perspectief is Crezee gespecialiseerd in onder meer governance en management control, financieel management, benchmarking en programma- en verandermanagement, met een focus op de onderwijssector.

Sinds kort heeft Crezee besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan en is als Practice Leader aangesteld bij Turner, een organisatieadviesbureau uit Leusden dat zich specialiseert in strategie executie. Crezee leidt de Onderwijspraktijk van het bureau en zal zich gaan richten op het uitvoeren van transformaties in de onderwijssector / MBO-sector (voor MBO-relaties). Daarnaast vervult Crezee diverse nevenfuncties*.
Alex Crezee - Turner

Onderwijs vormt een van de belangrijkste focusgebieden van Turner. Het bureau heeft de afgelopen jaren veel onderwijsinstellingen ondersteund bij grootschalige transformaties om hun prestaties te verbeteren. Zo hielp Turner onder meer bij de herinrichting van de centrale dienstenorganisatie bij de Saxion Hogeschool. Deze streefde een verbetering van efficiëntie en tevredenheid over de bedrijfsvoering na – door betere beleidsvorming, dienstverlening en processen**. Ook is Turner, volgens eigen zeggen, marktleider in het verbeteren van studiesucces van onderwijsinstellingen, waarbij er aantoonbare verbetering van zowel het rendement als de onderwijskwaliteit van een instelling wordt gerealiseerd.

In gesprek met Consultancy.nl vertelt Crezee waarom hij de overstap naar de strategie-implementatie specialist heeft gemaakt: “Met mijn nieuwe focus ben ik in staat nog actiever onderdeel te zijn van de diepgaande transformatie van de onderwijssector. En, meer persoonlijk en heel belangrijk, is dat het Turner-team authentiek is in de aandacht voor onze cliënten én voor elkaar.” Crezee is verder goed te spreken over de aanpak van Turner: “Turner streeft als geen ander de synthese tussen analyse en verandermanagement na, waarmee transformaties ook echt slagen.” Bovendien prijst hij de algehele aanpak van het bureau: “Turner voert de bedrijfskleuren blauw [‘ratio’] en rood [‘emotie, mens’] – consultants van de onderwijspraktijk combineren in hun projecten altijd de “harde organisatie en procesveranderingen” kant met de “zachte kant” van organisatieverandering.”

Gevraagd naar zijn ambities, geeft Crezee aan dat hij samen met Turner partner Jeroen Visscher
 de onderwijspraktijk verder wil uitbouwen en er voor wil zorgen dat Turner in de markt herkend wordt als “dé adviseur voor transformaties”, of het nu gaat om in control onderzoeken, benchmarkstudies, herinrichting van kernprocessen en de ondersteuning hiervan, of het begeleiden van professionaliseringstrajecten. Nog belangrijker, aldus Crezee, is “het leveren van uitstekende resultaten aan onze klanten.” Hij licht toe: “Mijn doel is de prestaties van onderwijsinstellingen en hun medewerkers duurzaam te verbeteren.” Crezee sluit af: “Ik voel me bij Turner als een vis in het water, omdat ik mij met een mooi team mag richten op het uitvoeren van aansprekende transformaties in de onderwijssector.”

* Alex Crezee is sinds 1998 verbonden aan de Erasmus School of Accounting & Assurance (opleiding tot registeraccountant, registercontroller en certified public controller) waar hij het vak Governance en Management Control verzorgt. Tot 2014 deed hij dat als universitair docent, de afgelopen jaren als gastdocent. Sinds 2013 is Crezee voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Christelijk Onderwijs Delft en omstreken.

** Het resultaat was onder meer een dienstverleningsmodel dat onderwijs centraal stelt en verbeterde processen voor onderwijslogistiek waaronder het roosterproces.


Profiel
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup