Baker Tilly begeleidt Nord Lommerse bij deal Smart Impact Investment

19 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Bloembollenbedrijf Nord Lommerse Flower Bulb Group heeft Smart Impact Investment aangetrokken als nieuwe partner. De investeringsmaatschappij gaat Nord Lommerse Flower Bulb Group helpen bij het realiseren van zijn internationale groeiambities. De deal kwam tot stand onder begeleiding van Baker Tilly Corporate Finance.

Het in Hillegom gevestigde familiebedrijf Nord Lommerse Flower Bulb Group teelt, prepareert en verhandelt bloembollen, waaronder tulpen- en hyacintenbollen. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn brede assortiment aan bloembollen, waarmee het zijn klanten een one-stop-shop biedt. Nord Lommerse beschikt over een eigen kwekerij in Anna-Paulowna en teelt daarnaast onder contract in de diverse teeltgebieden in Nederland en andere productiegebieden wereldwijd.

In Nederland is de onderneming vandaag de dag de grootste handelaar in tulpen voor de professionele gebruiker, en ook internationaal is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Smart Impact Investment, een onafhankelijke investeringsmaatschappij gericht op de agri- en foodsector, gaat het bedrijf nu ondersteunen bij de volgende groeifase. Niet alleen met kapitaal, maar ook met kennis en kunde.

Bloembollenbedrijf Nord Lommerse haalt Smart Impact Investment aan boord

“Voor Nord Lommerse Flower Bulb Group is het tijd voor de volgende fase”, aldus CEO Erik Lommerse. “Samen hebben we het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is en willen we onze wereldwijde footprint verder uitbreiden. Om de continuering én groei te waarborgen, met behoud van kwaliteit en service, zijn wij op zoek gegaan naar een sterke partner, die is gevonden in Smart Impact Investment.”

Ook vanuit Smart Impact Investment wordt enthousiast gereageerd op het partnership. “Nord Lommerse Flower Bulb Group is een oer-Hollandse onderneming met een goede reputatie en een mooi toekomstperspectief. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking bij de realisatie van de verdere groeistrategie van de onderneming”, stelt directeur Harko Buringh.

Nord Lommerse is al vele generaties in handen van de families Lommerse en De Wit. Zij blijven actief als aandeelhouder en directie, en tevens als het vertrouwde aanspreekpunt voor leveranciers, kwekers en klanten.

Bij het realiseren van het partnerschap werden de families begeleid door Baker Tilly Corporate Finance, dat al geruime tijd als adviseur is betrokken bij Nord Lommerse Flower Bulb Group. Het dealteam werd geleid door Willem Jan Bittink en Lorijn van Leersum en bestond verder uit Krista Jansen, René Janssen, Michiel van Mieghem en Marcel Ploegsma.