Jeffrey Abdoel en Robert Lapidaire starten bij Velox

13 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

In lijn met de ontwikkelingen in de bouw, installatie- en civiele sector heeft projectbureau Velox zijn team al in week 1 van 2021 versterkt met twee nieuwe professionals: Jeffrey Abdoel en Robert Lapidaire.

Het in 2012 opgerichte Velox is een projectbureau uit Laren dat zich specialiseert in de bouwsector. Deze branche is net als vrijwel elke sector geraakt door de pandemie. Waar sommige projecten gewoon doorgaan, lopen andere bouwopdrachten wel flinke vertraging op als gevolg van bijvoorbeeld reisbeperkingen (voor werknemers) of andere corona-gerelateerde maatregelen.

Op Velox, dat ruim 125 werknemers telt, heeft de crisis gelukkig maar weinig negatieve impact gehad. Sterker nog, zo laat een woordvoerder weten, “Velox blijft ondanks de crisis verder groeien”. Zo wist het bedrijf in het door corona beheerste 2020 een omzetgroei van 25% te realiseren. (ten opzichte van 2019). En ook het personeelsbestand is gegroeid. Afgelopen jaar voegde Velox maar liefst zeven mensen toe aan het team en komend jaar hoopt het bedrijf dat aantal te kunnen verdubbelen.

Jeffrey Abdoel en Robert Lapidaire starten bij VeloxHet aantrekken van nieuw talent is nodig omdat volgens het bureau de “orderportefeuilles van bouwbedrijven voor de komende jaren nog altijd vol zitten. En dus moeten wij daarop inspelen door ook aanbod te bieden.” In lijn met de groeiambities, zijn de eerste twee nieuwe talenten in ieder geval reeds binnengehaald: Jeffrey Abdoel en Robert Lapidaire.

Jeffrey Abdoel

Het Bouwkunde-team van Velox is begin deze maand versterkt met Jeffrey Abdoel, die als Consultant Bouw aan de slag is gegaan. Abdoel studeerde af in Technische Bedrijfskunde aan Hogeschool Utrecht en behaalde een MBA aan Roosevelt University (Chicago, VS). Sindsdien heeft hij al enige, zij het korte, ervaring opgedaan in uiteenlopende branches. Zo vervulde hij binnen Unilever de rol van Junior Accountmanager voor het Ben & Jerry’s-merk.

“Omdat ik zowel professioneel als persoonlijk nog veel wil leren en groeien was ik op zoek naar een startersfunctie waar ik mijn tijd en energie in kon investeren voor de lange termijn”, vertelt Abdoel over zijn keuze voor Velox. “Vanaf het eerste moment dat ik binnenliep bij Velox voelde ik mij volledig thuis. De wens om in elkaar te investeren was wederzijds en de sfeer enorm prettig. Hier heb ik tot nu vooral geleerd dat er vrijwel geen verschil zit in veel ‘professionele’ en ‘persoonlijke’ skills.”

“Als consultant is het goed kunnen luisteren naar, begrijpen van, verkrijgen van inzicht in, en omgaan met mensen en wensen van groot belang”, legt hij uit. “Dit zijn vaardigheden die mijns inziens in het leven (in de meest algemene zin van het woord) zeer goed van pas komen. Ik ben blij dat ik bij Velox de mogelijkheid krijg mijzelf op dit gebied verder te ontwikkelen en heb veel zin in de toekomst!”

Robert Lapidaire

Robert Lapidaire is gestart als Consultant Engineering Installatietechniek. In 2017 studeerde hij af aan de Hogere Hotelschool Den Haag, campus Amsterdam. Gedurende zijn nog jonge loopbaan heeft hij veel in de horeca gewerkt bij verschillende hotels overtal ter wereld, van Barcelona tot Sydney.

Na het afronden van zijn opleiding besloot Lapidaire de logistieke sector in te stappen. Hij volgde een traineeship bij de op Schiphol gevestigde logistieke dienstverlener Rhenus Air & Ocean, waar hij doorgroeide naar de rol van Head of Pharma & Healthcare Logistics. “Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad”, vertelt Lapidaire, “echter ontbrak hier het klantencontact wat ik juist erg leuk en interessant vindt.”

Gevraagd waarom hij voor een uitdaging bij Velox heeft gekozen, wijst hij erop dat het bureau “zowel voor kwaliteit staat als de integratie van technologie in de arbeidsbemiddeling”. Hij voegt toe: “Daarnaast is het een jong en vooruitstrevende onderneming die graag een stap extra zet voor zowel de kandidaten als de klanten.”