Theo Ostermann volgt Sebo Havinga op in Grant Thornton-bestuur

04 januari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Theo Ostermann maakt per 1 januari deel uit van de raad van bestuur van Grant Thornton in Nederland.

De ervaren fiscalist en adviseur is sinds 2012 partner bij Grant Thornton, en neemt het stokje over van Sebo Havinga. Ostermann krijgt binnen het driekoppige bestuur – de overige executives zijn voorzitter Marcel Welsink en Bart Jonker – onder meer human resources in zijn portefeuille. 

“Met het voeren van de HR-portefeuille kan ik een stevige bijdrage leveren aan het belangrijkste kapitaal van de organisatie: onze mensen”, zegt Ostermann. Grant Thornton telt in ons land circa 550 professionals – accountants, auditors, financieel adviseurs, management consultants en juristen.

Theo Ostermann, Bestuurslid, Grant Thornton“Ik zie voor mezelf een belangrijke rol als verbinder”, vervolgt hij, “We bevinden ons in een bijzondere tijd vanwege de gevolgen van de pandemie. Het open en directe contact tussen onze medewerkers en het bestuur is juist in deze tijd heel belangrijk. Ons mensgerichte HR-beleid resulteert in gedreven en tevreden medewerkers.”

Ook krijgt Ostermann een aantal klantverantwoordelijkheden onder zijn hoede. Grant Thornton richt zich op het mkb, familiebedrijven en middelgrote corporates in uiteenlopende sectoren. “We ondersteunen onze klanten met het maximale halen uit mogelijkheden en kansen in de markt, en met het toekomstbestendig maken (of houden) van businessmodellen en de bedrijfsvoering.”

Zelf is Ostermann lid van de industry group Transport & Logistics met specialisatie in de maritieme sector. De fiscalist en belastingadviseur werkte eerder in zijn loopbaan jarenlang voor de advocatenfirma’s De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff Buruma.