800 professionals gaan samen met Herman den Blijker online koken

09 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureaus worden in coronatijd gedwongen om het onlinekanaal te gebruiken om binding met hun achterban te behouden. The Future Group heeft in dat kader een wel heel bijzonder format bedacht.

De zakelijke dienstverlener uit Zoetermeer is met ruim 350 professionals een van de grotere leveranciers van IT-specialisten in ons land. Net als zijn branchegenoten heeft het bedrijf de traditionele manier waarop kennis en expertise (en ook fun) met zijn community worden gedeeld door de anderhalvemetereconomie zien wegvallen: grote fysieke evenementen kunnen nu al bijna een jaar niet meer worden georganiseerd.

Daar legt The Future Group zich echter niet zomaar bij neer. “Als consultancyorganisatie doen we er alles aan om in deze coronatijden de binding met onze professionals te behouden. Daarvoor hebben we dit jaar veel initiatieven ondernomen”, aldus Arno Commandeur, algemeen directeur van The Future Group.

800 professionals gaan samen met Herman den Blijker online koken

Volgens de topman staat de teller dit jaar al op meer dan 100 (vooral online) evenementen. Maar nog nooit eerder met een zo grote omvang als bij de zogeheten ‘The Future Kitchen’. Morgen zullen 800 deelnemers (collega’s en hun familieleden) meedoen aan het grootschalige foodevent, waarmee het evenement zich volgens bedenkers The Future Group en topkok Herman den Blijker het grootste online diner van Nederland mag noemen.

“Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn we continu op zoek naar vernieuwende en innovatieve oplossingen om contact te blijven houden. De grote uitdaging zit hem nu in het organiseren van een online evenement waarin juist ook sfeer en gezelligheid terugkomen. Met The Future Kitchen hebben we hiervoor alle ingrediënten in huis”, zegt Commandeur.

Vandaag ontvangen de deelnemers een box met hoge kwaliteit ingrediënten (vergelijkbaar met Hello Fresh of Marley Spoon) toegestuurd. Deze is samengesteld door Herman den Blijker en zijn chefs bij restaurant Goud. Morgenavond vindt dan het spektakel plaats, als Den Blijker via een livestream kookles geeft en voordoet hoe het driegangendiner kan worden voorbereid.

Thuiskokers die uitblinken in hun kookvakmanschap (of juist niet) worden live in het zonnetje gezet, want er wordt geregeld in de stream overgeschakeld naar de deelnemers thuis. Degene die volgens de jury het mooiste thuisgerecht maakt wint een avondje uit eten in restaurant Goud.

Wat er allemaal op het menu staat? Commandeur: “Dat zien de deelnemers vanzelf als ze hun maaltijdbox ontvangen!”

Spoileralert: Voor de deelnemers die echt niet langer kunnen wachten, hieronder vind je het menu:

Vooraf
Tosti met Pata Negra | Remeker Ryp kaas | truffel
Graved lachs | dille mosterd dressing

Hoofdgerecht
Hoender op karkas bereid | Le Puy linzen | kastanje champignons
Of – Tempeh | Le Puy linzen | aubergine | curry

Dessert
Frangipane taartje | gepocheerde peer | karamel