Producenten van luxe cadeaupapier slaan de handen ineen

11 december 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Private equity-bedrijf Pallas X heeft Keijzer Papier overgenomen – een producent van luxe cadeaupapier – en voegt het bedrijf samen met portfolio-onderneming en branchegenoot Kaleidoscope.

In september vorig jaar nam de in Bunschoten gevestigde participatiemaatschappij een meerderheidsbelang in het Almelose Kaleidoscope, een internationaal opererende producent van luxe cadeaupapier. Met de overname van het 175-jaar oude Keijzer Papier uit Wormerveer voegt het nu een van de grootste producenten van luxe geschenkpapier in ons land toe aan zijn portfolio.

Volgens de oprichters van Pallas X, Louis Ploegmakers en Floris van Woerkom, levert de krachtenbundeling alleen maar winnaars op. “Keijzer Papier heeft een unieke collectie met unieke designs die volledig complementair zijn aan die van Kaleidoscope. En de twee bedrijven versterken elkaar in productie, distributie en dienstverlening.”

Producenten van luxe cadeaupapier slaan de handen ineen

Marlon Timmerhuis-Kemper van Kaleidoscope: “Hiermee kunnen we enerzijds commerciële en technologische synergiën realiseren en anderzijds genieten we een nog sterkere positie in de Nederlandse, Belgische en Duitse markt van luxe cadeau- en geschenkverpakkingen.”

Pallas X kiest voor een beperkte integratiestrategie voor de twee portfolio-ondernemingen. De twee familiebedrijven (in totaal 65 werknemers) blijven vanuit hun eigen vestigingen opereren en onder eigen naam. De eerste synergiën worden gerealiseerd in de commerciële activiteiten.

Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt. Pallas X werd geadviseerd door DVAN Advocaten en Incorpe Corporate Finance. Keijzer Papier werd bij de transactie begeleid door Marktlink Fusies en Overnames.