Marktlink begeleidt participatie in Altacel Packaging

28 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Participatiemaatschappij Pallas X heeft samen met ondernemer Peter Huizing een belang genomen in het in Weesp gevestigde Altacel Packaging. Huizing geeft nu samen met huidig directeur Alec Frijlink leiding aan de verpakkingsproducent.

Huizing neemt meer dan 25 jaar aan ervaring in commercieel en algemeen management mee uit de verpakte consumentengoederenindustrie naar de onderneming. Hij werkte eerder voor onder andere FrieslandCampina, Heineken en Sodiaal (de grootste zuivelcoöperatie van Frankrijk). 

Samen met Frijlink, die reeds 20 jaar actief betrokken is bij Altacel, gaat hij proberen Altacel Packaging verder uit te bouwen. “Ik heb binnen Altacel een enorm kundig en enthousiast team aangetroffen met veel potentie voor verdere professionalisering en groei”, zegt Huizing hierover. “Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Alec om samen met hem Altacel de volgende fase van ontwikkeling in te leiden.”

Marktlink begeleidt participatie in Altacel Packaging

Altacel is een specialist op het gebied van bedrukte en onbedrukte folies voor verpakkingen. Het bedrijf levert een totaal assortiment specialistische, flexibele één- en meerlaagse kunststoffolies, laminaten en verpakkingen aan merkfabrikanten en private-label-leveranciers uit de food- en non-foodindustrie.

De investering door Pallas X, een kleine participatiemaatschappij uit Bunschoten, werd begeleid door Marktlink Fusies & Overnames. Frank Troost, die namens Marktlink de transactie begeleidde: “De verpakkingsindustrie biedt veel kansen voor innovatie en groei, zowel autonoom als door middel van overnames. De gecombineerde ervaring van Pallas X en Peter Huizing brengt Altacel extra kracht om de kansen in de markt nog beter te benutten.”

Met meer dan 40 deals begeleid in 2019 is Marktlink ‘s lands grootste dealmaker in het mid-marketsegment.