Jeroen Gemke en Rik Grashoff nieuwe associés bij Berenschot

09 december 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Berenschot heeft twee associés aan zijn netwerk toegevoegd: Jeroen Gemke en Rik Grashoff.

Beide professionals nemen jarenlange ervaring meer naar Berenschot, opgedaan in de advieswereld, maar vooral ook daarbuiten. Hun kennis en expertise zetten zij nu op advies- of interimbasis in voor klanten van het Utrechtse organisatieadviesbureau.

Jeroen Gemke werkte hiervoor dertien jaar voor NS, meest recentelijk als Strategy Officer, een rol waarin hij verantwoordelijk was voor de langetermijnstrategie van NS en dochterondernemingen van het bedrijf. Hij rapporteerde aan de Executive Board van NS. Eerder vervulde hij de rol van Head of Market Research & Development bij NS Commercial en fungeerde als Director van de veiligheidsafdeling binnen NS Operations.

Jeroen Gemke en Rik Grashoff, Associés, Berenschot

Alvorens hij zich aansloot bij NS was Gemke Director van het Stakeholder management directoraat bij Luchtverkeersleiding Nederland en was hij enkele jaren werkzaam voor Accenture. Bij Berenschot gaat hij zich richten op mobiliteit en openbaar vervoer in het algemeen, en op de spoor- en luchtvaartsector in het bijzonder. Zijn focus ligt op strategische, operationele en professionaliseringsvraagstukken.

Rik Grashoff was tot mei 2020 Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, met in zijn portefeuille onder andere natuur, water en milieu. Daarvoor was hij gedurende twee periodes lid van de Tweede Kamer (GroenLinks). Hij was namens zijn partij woordvoerder voor financiën, pensioenen, onderwijs, cultuur en wetenschap, natuur en landbouw, buitenlandse zaken en defensie.

Daarvoor werkte hij als wethouder bij de gemeenten Rotterdam en Delft. Ook heeft Grashoff meerdere perioden gewerkt als adviseur op het terrein van energie en klimaat, met een focus op de warmtetransitie. Bij Berenschot bouwt hij voort op die ervaring, door zich te richten op de thema’s energietransitie en klimaat.