Financieel bureau naar de rechter voor bouwplannen van hospice

09 december 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Rotterdam krijgt er volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe hospice bij.

Momenteel telt de gemeente Rotterdam meerdere hospices, waaronder de Vier Vogels (Delfshaven) en de Liefde (Charlois), en ‘palliatieve’ voorzieningen in Kralingen en IJsselmonde.

Volgens de Stichting Hospice uit Nieuwerkerk aan de IJssel, is in de Rotterdamse wijk Ommoord, een wijk waar veel ouderen wonen, de vraag naar een hospice groot. Dit was voor de stichting IJsselPolder, die al vergelijkbare ‘sterfplekken’ heeft in Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel, aanleiding om een hospice op te zetten in Ommoord.

Na een zoektocht werd aan de Thomas Mannplaats een kantoorpand gevonden, dat via een ingrijpende verbouwing geschikt gemaakt moet worden. Deze hospice wil zich vestigen direct tegenover de hospice van Humanitas en binnen een klein kantorenpark.

Financieel bureau naar de rechter voor bouwplannen van hospice

In november werd begonnen met de verbouwing. De gemeente had hiervoor een vergunning afgegeven omdat een hospice volgens de beleidsbepalers past in het nieuwe bestemmingsplan van Ommoord. In mei 2021 is de planning dat de deuren van de hospice opengaan.

Niet iedereen is het eens met de huidige verbouwingsplannen. Zo stapte Steens & Partners vorige week naar de rechter en vroeg in kort geding of het werk kan worden stilgelegd. Het bedrijf vreest dat de huidige verbouwingsplannen een grote impact op het gebruik van de buitenruimte hebben, liet Steens & Partners weten aan de rechter.

Ook stelde de directeur van het bedrijf dat het stichtingsbestuur niet is ingegaan op verzoeken om in een constructief gezamenlijk burenoverleg tot een voor alle partijen passende oplossing te komen.

Steens & Partners, een adviesbureau en detacheerder voor financieel talent, opereert al 21 jaar in de wijk en heeft momenteel 25 werknemers in het kantoor.

De rechtbank doet op woensdag 16 december uitspraak in deze kwestie.