Maurits van der Wijk over starten bij Summiteers

04 december 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maurits van der Wijk kiest voor Summiteers als zijn eerste werkgever. Vijf vragen aan de kersverse consultant over waarom hij de consultancy in gaat, en hoe hij de eerste weken bij het boutique organisatieadviesbureau heeft ervaren. 

Maurits, waarom kies je voor management consultancy?

In de afgelopen drie jaar heb ik in Rotterdam de bachelor International Business Administration gevolgd. Dit was een waanzinnig leerzame periode, maar ik miste praktijkervaring. Naast mijn studie heb ik veel leuke en leerzame activiteiten ondernomen, waarvan mijn tijd als student consultant het meest is blijven hangen. In deze periode mocht ik, samen met de andere consultants, een multinational ondersteunen door onderzoek te doen in het buitenland. 

Deze positie gaf me de kans om mijn studie toe te passen op de praktijk. Naast het feit dat ik hier veel van heb geleerd, vond ik het super dat ik in een hecht team een bedrijf kon helpen. Zodoende ben ik me meer gaan verdiepen in management consultancy en kwam ik er achter dat dit erg veel raakvlakken heeft met wat ik graag doe en graag wil leren. Ik ben leergierig en duik graag in het diepe.

Maurits van der Wijk, Management Consultant, Summiteers

Hoe ben je bij Summiteers terechtgekomen en wat gaf de doorslag in je keuze?

Na mijn bachelor was ik van plan om te gaan reizen voordat ik aan mijn masterstudie zou beginnen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Hierdoor ontstond het plan om ergens werkervaring op te doen en ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat goed bij me past. Zodoende kwam ik bij Summiteers terecht. 

Wat ik gaaf vind aan Summiteers is het feit dat ze niet alleen strategisch advies geven, maar ook betrokken zijn bij de implementatie en focussen op professionele ontwikkeling. Bovendien spreekt de bedrijfscultuur van Summiteers me heel erg aan. Zo kreeg ik direct nadat ik was aangenomen een fles champagne thuisgestuurd om mijn nieuwe positie te vieren, neemt iedereen de tijd om me (digitaal) beter te leren kennen en worden er onderling veel grappen gemaakt. Ik voelde me direct heel welkom! 

Wat voor ervaring neem je mee vanuit je tijd als student consultant?

Als student consultant heb ik een aantal maanden onderzoek gedaan in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dat was een mooie periode waarin ik veel heb geleerd. Naast het ontwikkelen van veel hard skills, door onder andere het uitvoeren van marktanalyses, heb ik in deze periode enorme stappen gemaakt wat betreft soft skills. Het project waarop ik zat was verdeeld over drie landen en omvatte een team met maar liefst zes verschillende nationaliteiten.

Het was daarom erg belangrijk om structuur te creëren en helder met elkaar te blijven communiceren, zodat we allemaal op dezelfde lijn zaten. Ik werd samen met twee mede student consultants benoemd om hier voor te zorgen. De lessen die ik in deze periode heb geleerd en de skills die ik heb opgedaan, hebben me goed voorbereid op mijn huidige positie bij Summiteers, waardoor ik meteen met vertrouwen aan de slag ben gegaan. 

Hoe heb je de eerste weken bij Summiteers ervaren?

Ondanks dat we nu alles digitaal doen, voel ik me erg welkom. De transitie van studeren naar werken was best even wennen, maar ik ben goed opgevangen en kreeg meteen veel vertrouwen. Sinds dag één staat mijn agenda vol met dingen die ik op kan pakken en heb ik van iedereen te horen gekregen dat ze me graag helpen in mijn ontwikkeling. Al met al kijk ik met een goed gevoel terug op mijn eerste weken en kijk ik met veel plezier vooruit naar de periode die nog komen gaat. 

Hoe helpt de rol binnen Summiteers je in de voorbereiding op je master?

Ondanks dat ik een idee heb welke richting ik op wil, staat mijn masterkeuze eigenlijk nog volledig open. Gelukkig krijg ik bij Summiteers de mogelijkheid om in praktijk te brengen wat ik in de afgelopen drie jaar heb geleerd en te verdiepen op wat het vak precies inhoudt. Bovendien kom je in de management consultancy in aanraking met veel verschillende sectoren. Zodoende zullen mijn ervaringen in de komende periode dan ook leidend zijn voor mijn uiteindelijke besluit.