Accenture benoemt Alexandra van der Tuin en Marieke de Bie

30 november 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advies- en technologiegigant Accenture heeft twee senior adviseurs benoemd binnen zijn Health & Public Services-praktijk.

Alexandra van der Tuin, die al haar gehele loopbaan actief is voor Accenture, is benoemd tot hoofd van de Health & Public Services-praktijk. Zij leidt hiermee alle teams van Accenture gericht op klanten in de publieke sector (ministeries, gemeenten en zelfstandige bestuursorganen) en de gezondheidszorg (ziekenhuizen en zorginstellingen.

Ze neemt zo’n 24 jaar aan ervaring in de consultancymarkt mee naar haar nieuwe rol. Eerder in haar loopbaan is ze vanuit Accenture werkzaam geweest binnen verschillende sectoren waaronder financial services, communicatie, high tech en transport. De laatste zes jaar is haar focus verschoven naar haar huidige marktfocusgebieden.

Alexandra van der Tuin en Marieke de Bie - Accenture

Ondertussen heeft de Health & Public Services-praktijk de gelederen eveneens versterkt met Marieke de Bie, die in september werd aangesteld als managing director (wat gelijk staat aan een partnerrol). Zij werkte vanaf 2001 bij de Canadese IT-consultancy CGI en diens voorganger Logica, en deed daarvoor ervaring op bij Yacht en KPN. Ze heeft uitgebreide ervaring op het gebied van digitale transformatie, business process improvement, IT-service management, HR-transformatie en verandermanagement.

Ten aanzien van haar overstap en nieuwe rol binnen Accenture, laat De Bie op LinkedIn weten: “Ik wil iedereen bij CGI bedanken voor de samenwerking en de mooie tijd! Ik heb ongelofelijk veel zin in mijn nieuwe uitdaging.”

Accenture’s Health & Public Services praktijk helpt klanten met consultancy, digitale transformative, technologie en outsourcing. Diensten lopen uiteen van het opstellen van strategieën en digitale roadmaps tot het implementeren van nieuwe processen, systemen en het realiseren van cultuurverandering. Technologie en digitale innovatie vormen een grote component in de opdrachten die Accenture uitvoert.