Anneke van Zanen-Nieberg kiest voor Vanberkel Professionals

24 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Anneke van Zanen-Nieberg, de voormalig bestuursvoorzitter van Baker Tilly, is terug in de advieswereld. Per 1 december is ze als consultant verbonden aan Vanberkel Professionals.

De 57-jarige Van Zanen-Nieberg heeft een uitgebreide staat van dienst in de branche. Haar ruime kennis en expertise neemt ze nu mee naar de zakelijke dienstverlener uit Zoetermeer.

Eerder bekleedde ze de rol van bestuursvoorzitter bij accountants- en adviesorganisatie Baker Tilly. Hiermee was ze de eerste vrouw ooit die aan het roer stond van een top 10-accountancykantoor in ons land. Ze verliet het kantoor in het voorjaar van 2019, toen ze de rol op zich nam van voorzitter van sportkoepel NOC*NSF.

Anneke van Zanen-Nieberg, Adviseur, Vanberkel Professionals

Voor haar topfunctie bij Baker Tilly was de registeraccountant achtereenvolgens werkzaam bij PwC, directeur van de Algemene Rekenkamer, plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en algemeen directeur van de Auditdienst van het Rijk.

“Een echte powervrouw”, zegt Vanberkel Professionals-directeur Bob van Berkel, die uiteraard bijzonder verheugd is met de high-profile toevoeging aan het team. “Anneke is deskundig, heeft lef en heeft veel ervaring binnen de Rijksoverheid. Ze brengt brede bestuurlijke, strategische, management- en advieservaring naar ons bureau, en kent de weg in politiek Den Haag.”

Met het aantrekken van Van Zanen-Nieberg verwacht Vanberkel Professionals de dienstverlening en marktpositie naar een hoger niveau te zullen tillen – twee pijlers van de strategische groeidoelstelling van het bureau. Van Berkel: “Met haar aantreden halen we een duizendpoot in huis met een flink trackrecord die onze organisatie ‘next level’ kan krijgen. We kunnen niet wachten op onze samenwerking.”

Vanberkel Professionals behoort al jaren tot een van de snelst groeiende spelers in de zakelijke advisering en heeft de ambitie om de komende jaren verder door te stoten. Momenteel telt het bedrijf rond de 100 medewerkers.

“Als ik naar Vanberkel Professionals kijk zie ik een bevlogen team met veel (groei)potentie”, vertelt Van Zanen-Nieberg. “Een club die afgelopen jaren al enorm aan de weg heeft getimmerd. Met jarenlange bestuurservaring is hier voor mij een mooie uitdaging weggelegd, met als doel om de organisatie op topniveau te krijgen. ‘Samenwerken aan ambities’, de slogan, is précies wat ik bij Vanberkel Professionals ga doen.”

Vanberkel Professionals richt zich uitsluitend op de publieke sector. Het bureau specialiseert zich in interim- en adviesopdrachten op het gebied van finance, risk, risicomanagement, business control, internal audit, subsidies, data analytics en het verbeteren van de bedrijfsvoering.