De Hypotheken Podcast strikt grote namen in hypotheekwereld

20 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Ruim twee maanden na de lancering van de ‘De Hypotheken Podcast’ hebben Yellowtail en Van Bruggen Adviesgroep inmiddels zes podcasts de wereld in geslingerd.

De twee initiatiefnemers waren rond de zomermaanden verbaasd over het feit dat er nog geen goede podcast bestond voor hypotheekprofessionals. En dat is best een grote groep in Nederland, denk aan alle financieel adviseurs die werken bij banken, andere hypotheekverstrekkers en intermediairs. Volgens het register van de AFM zijn er ruim 6.800 zelfstandige financieel adviesbedrijven actief met een eigen vergunning.

“Als vakidioten praten we over niets liever dan hypotheken en we raken er ook eigenlijk niet snel over uitgepraat”, zegt Matthijs Mons, partner bij Yellowtail en samen met Michiel Meijer, algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep, initiatiefnemer en host van ‘De Hypotheken Podcast’. “We zijn daarom vol enthousiasme in dit gat gesprongen”, vult Meijer aan.

De Hypotheken Podcast strikt grote namen in hypotheekwereld

En met succes, want in de eerste weken hebben ze tal van grote namen in het landschap weten te strikken voor hun podcasts en  hebben ze honderden luitereraars kunnen informeren en entertainen. “We proberen actuele hypotheekonderwerpen op een laagdrempelige manier te brengen in podcasts van zo’n drie kwartier”, zegt Mons.

In de allereerste aflevering ging het duo in gesprek met Sandra Phlippen, Chief Economist bij ABN Amro. In de podcast werd ingezoomd op de impact van Covid-19 op de economie en de woning- en hypotheekmarkt. Het tweede gesprek was met Jeroen Pels van Triodos Bank en was vooral gericht op duurzaamheid in de hypotheeksector, terwijl Ron Bavelaar van Univé in de derde aflevering uiteenzette hoe het bedrijf het beheer van hypotheekklanten in goede banen leidt.

De vierde podcast was met Hidde Coebergh van ING, die inging op hoe technologie kansen biedt aan de hypotheekmarkt en hoe de financieel adviseur zich moet aanpassen aan de veranderende klantverwachtingen. Podcast vijf met Claire Dumas (CEO ABN Amro Hypotheken) draaide om de invloed van corona, terwijl podcast zes met Mark de Rijke (directeur CMIS Franchise) en Willem Oudijk (Manager intermediaire distributie-hypotheken bij Rabobank) zich richtte op het thema ‘data delen met het intermediair’.

De Hypotheken Podcast van Yellowtail en Van Bruggen Adviesgroep is te beluisteren via Soundcloud.