Matching Marines helpt oud-mariniers bij hun volgende stap

20 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin 2020 richtte Barry Oostra, business consultant bij Salvéos, Matching Marines op. Als zusteronderneming van Salvéos en FlexIntens richt Matching Marines zich op de werving, selectie en detachering van oud-mariniers.

“Het Korps heeft altijd een speciale plek gehouden in mijn leven”, vertelt Barry Oostra – directeur Matching Marines en zelf oud-marinier. “Zeker de laatste jaren is dat gevoel sterker geworden. Samen met een aantal anderen hebben we daarom de Mariniers Business Club opgericht. Ik vond dat we het netwerk van oud-mariniers nog veel beter konden benutten. Zo is ook het bedrijf Matching Marines ontstaan.” 

Uit het juiste hout

De bemiddeling van Matching Marines heeft twee kanten. Barry: “We richten ons op oud-mariniers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, maar ook op oud-mariniers die vanuit een eigen organisatie of hun werkgever op zoek zijn naar een geschikte professional.” 

Matching Marines helpt oud-mariniers bij hun volgende stap

Over het onderscheidende vermogen van Matching Marines zegt de oprichter: “Het mooie is dat wij zowel de wereld van de mariniers goed kennen, als dat van het bedrijfsleven. We helpen opdrachtgevers bij het werven en selecteren van professionals die uit het juiste hout zijn gesneden.” 

Corona: gemis van ‘echt’ contact

Matching Marines is een klein jaar actief. Hoe loopt het? “Natuurlijk heeft Matching Marines ook te maken met de belemmeringen vanwege corona. Er zijn minder vacatures, terwijl er juist een enorme groei is van kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.” 

“Daarnaast spreken we veel kandidaten of opdrachtgevers online of via telefoon. Dat is net niet wat we willen. We willen juist het ‘echte’ contact, zodat we tot de best mogelijke match kunnen komen. Maar zoals voor iedereen geldt: het is helaas niet anders.” 

Toch heeft Matching Marines al mooie resultaten geboekt. “We hebben bijvoorbeeld exclusief de werving en selectie voor Van Bodegraven Elektromotoren. Daarnaast hebben we een goede samenwerking met een aantal organisaties in de metaalindustrie.” 

“Wat ik ook gaaf vind,” besluit Barry, “is dat Matching Marines bij elke plaatsing of detachering een bedrag afdraagt aan de Associatie van het Korps Mariniers.”