Simon-Kucher opent kantoor in Oslo, derde in Scandinavië

20 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Simon-Kucher & Partners heeft een vestiging geopend in Oslo. De Noorse vestiging is het derde Scandinavische en het eenentwintigste Europese kantoor van het adviesbureau. 

Het van oorsprong Duitse managementadviesbureau Simon-Kucher & Partners is sinds 2010 actief in Scandinavië, toen het een kantoor opende in Kopenhagen (Denemarken). Vier jaar geleden kwam daar een kantoor in buurland Zweden (Stockholm) bij, en om aan de groeiende adviesvraag te kunnen voldoen is inmiddels ook een vestiging in Oslo een feit. 

“Met zoveel sectoren die de gevolgen ondervinden van de coronapandemie, hebben bedrijven het belang ingezien van commerciële flexibiliteit en een sterke focus op omzet en winst. Op deze terreinen zijn wij experts en dat betekent dus dat er momenteel veel vraag is naar onze diensten”, aldus Mark Billige, CEO van Simon-Kucher & Partners. Simon-Kucher opent kantoor in Oslo, derde in Scandinavië“Tot voor kort boden wij onze adviesdiensten aan Noorse klanten aan vanuit onze kantoren in Kopenhagen en Stockholm. Met onze nieuwe vestiging in Oslo kunnen we lokale klanten voortaan nog beter bedienen”, legt Billige uit. 

Simon-Kucher & Partners, dat werd opgericht in 1985, focust zich uitsluitend op wat het de “zonnige kant van consultancy” noemt: klanten helpen bij het realiseren van omzetgroei. De consultants van het bedrijf zijn gespecialiseerd in groei-, verkoop- en marketingstrategieën, commerciële optimalisaties en prijsbepalingen. Wereldwijd werken er vanuit ruim veertig kantoren wereldwijd meer dan 1.400 adviseurs en medewerkers bij Simon-Kucher. 

De vestiging in Oslo wordt geleid door Nicolai Broby Eckert, die momenteel partner is binnen het kantoor van Simon-Kucher in Kopenhagen. Hij werkte eerder circa vijftien jaar bij concurrenten PA Consulting en Implement Consulting Group. 

Eckert wordt bijgestaan door Håkon Sæberg, een ervaren consultant die voorheen bij Bain & Company werkte en een leidinggevende positie bekleedde bij Orkla, een bedrijf dat onder meer actief is in de consumptiegoederensector, waarbinnen hij verantwoordelijk was voor het opbouwen en ontwikkelen van de Noorse activiteiten. Sæberg is benoemd tot Senior Director en zal daarnaast de Nordic Consumer & Retail-praktijk van Simon-Kucher gaan leiden.

De Nederlandse tak van Simon-Kucher, waar zo’n 60 consultants werken, staat onder leiding van Onno Oldeman, die in 2010 werd benoemd tot partner van het adviesbureau en in 2017 toetrad tot het wereldwijde bestuur.