Ingrid Bergstein-Poot volgt Wendy Hopmans op bij Sanare

11 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sanare Zorg & Welzijn heeft een nieuwe aandeelhouder en bestuurder: Ingrid Bergstein-Poot.

Na 21 jaar aan het roer te hebben gestaan van Sanare Zorg & Welzijn, draagt oprichter Wendy Hopmans het stokje over. Onder haar leiding is de zorgorganisatie gegroeid tot een bekende speler in de (thuis)zorgmarkt van de gemeente Zuidplas.

Onder Sanare Zorg & Welzijn vallen de zorgorganisaties Sanare Thuiszorg, waar vanuit verpleging en verzorging aan huis in de gemeente Zuidplas en regio Gouda wordt aangeboden; Vivere Wonen, van waaruit een kleinschalig woonvorm wordt geëxploiteerd in Moordrecht; en Aandacht van Sanare, waar vanuit persoonlijke begeleiding, dagbesteding, logeren en mantelzorgondersteuning wordt geboden in voornoemde regio.

Hopmans over waarom ze besloot om de organisatie over te dragen: “Inmiddels is Sanare een volwassen zorgorganisatie, met betrokken medewerkers en staat onder leiding van een zeer ervaren managementteam. Ook is Sanare een zelfsturende organisatie waarin mijn eigen rol geminimaliseerd is. Dit heeft mij uiteindelijk doen besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar waarmee Sanare de volgende fase in gaat.”

Ingrid Bergstein-Poot en Wendy Hopmans, Sanare

Met behulp van overname-adviseur Marktlink ging Hopmans op zoek naar een opvolger. Ingrid Bergstein-Poot had de beste papieren, en inmiddels is de zogeheten management buy-in (het inkopen van een meerderheid door iemand die extern is) geformaliseerd. Zij heeft haar gehele loopbaan in het zorgdomein gewerkt, waarbij ze startte in het Erasmus Medisch centrum en a.s.r., eerst als consultant, vervolgens als headhunter en ondernemer.

In 2004 richtte ze Movimento op, een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in de zorg. In die rol heeft ze tientallen zorgorganisaties geholpen bij het leveren, verbinden en ontwikkelen van leiders. “Het leiden van een zorgorganisatie die voorop loopt op het gebied van klantgerichtheid is een lang gekoesterde wens”, geeft Bergstein-Poot aan. Ze voegt toe dat ze wil voortbouwen op het stevige fundament dat door Hopmans is gelegd: “Verder bouwen op bijdragen aan het welzijn van mensen die kwetsbaar zijn, hand in hand met de persoonlijke ontwikkeling en geluk van medewerkers, is mijn persoonlijke missie.”

Wat Hopmans hierna gaat doen? “Ik ga mijn ervaring en expertise inzetten als adviseur en coach bij (zorg)organisaties die hun maatschappelijke impact willen vergroten.”

De deal werd begeleid door M&A-adviseurs Jeffrey Scholtens en Wout van den Boom, en M&A-juristen Tim Rikmenspoel en Fleur Stout.

De deal past in een bredere trend in de zorgmarkt. Het aantal overnames in de sector neemt al jaren toe, waarbij opvalt dat financiële investeerders een steeds grotere rol innemen binnen het landschap.