Frank Groenewegen verruilt Fox-IT voor partnerrol bij Deloitte

11 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Frank Groenewegen, de Chief Security Expert van Fox-IT, maakt per 1 januari de overstap naar Deloitte. Hij wordt partner binnen de Cyber Risk-praktijk, en vult hiermee het gat op dat ontstaat met het vertrek van Inge Philips-Bryan.

De nieuwe partner brengt meer dan twintig jaar aan ervaring in de cybersecuritywereld mee naar Deloitte. Met zijn komst verstevigt het Big Four-kantoor zijn positie als een van de leidende adviesorganisaties op dit vlak.

Groenewegen bracht de afgelopen vijftien jaar door bij Fox-IT – een van de belangrijkste cyberbeveiligers van Nederland – waar hij wist door te groeien van de rol van Security Expert naar directielid en Chief Security Expert. In zijn laatste rol was hij eindverantwoordelijk voor high profile onderzoeken en opdrachten met een hoog risico in zowel de private als de publieke sector, vooral voor ministeries, de politiek, rechtshandhaving en financiële instellingen.

“Frank is een begrip in cybersecurity en heeft de unieke combinatie van leiderschapskwaliteiten met diepgaande technische expertise en is daarmee van grote toegevoegde waarde voor Deloitte”, zegt Niels van der Vorle, verantwoordelijk voor de cyber-praktijk van Deloitte Risk Advisory. Verder is hij “een bruggenbouwer; in staat om de brug te vormen tussen boardrooms en onze security engineers, hackers, en cybersecurity-specialisten”, stelt Van der Vorle.
Frank Groenewegen, Partner, Deloitte

Groenewegen gaat opdrachtgevers van het advieskantoor adviseren over hun digitale veiligheid en hoe ze die naar een hoger niveau kunnen tillen, technische audits uitvoeren op cybervlak en cyberadvies leveren binnen grotere digitale transformatieprogramma’s die Deloitte uitvoert.

Het aantrekken van Groenewegen heeft volgens Harvey Christophers, managing partner Risk Advisory bij Deloitte, te maken met de sterk stijgende vraag naar cyberadvies. “Meer dan ooit is er behoefte aan digitale veiligheid, vertrouwen en weerbaarheid als onderdeel van verantwoorde digitale transformaties. Wij opereren dan ook in een sterk groeiende markt. Met de komst van Frank kunnen we onze positie verder ontwikkelen en laten groeien.”

Tegelijkertijd vult hij het gat dat ontstaat met het vertrek van Inge Philips-Bryan, die begin volgend jaar Deloitte verlaat om leiding te geven aan de Europese activiteiten van NCC Group. De voormalig AIVD’er en hoofd van de Landelijke Recherche was sinds september 2016 als Director Cyber Risk Services verbonden aan het adviesbureau, en vanaf medio 2018 als partner.

Groenewegen zegt over zijn overstap naar Deloitte: “Ik kijk er naar uit om met zeer deskundige collega’s het vertrouwen, de digitale veiligheid en weerbaarheid van onze klanten naar een hoger niveau te brengen.”