Business Course: Werken als strategy consultant in de zorg

28 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Studenten die de ambitie hebben om aan de slag te gaan als strategieconsultant in de zorg, opgelet: Gupta Strategists, een middelgroot bureau met een exclusieve focus op de gezondheidszorg, organiseert op 12 november een online Business Course.

Tijdens de Business Course – die online wordt gehouden in verband met de social distancing measures – staat een van de meest prangende vragen van vandaag centraal. Hoe kan de reguliere zorg worden doorgezet nu dat steeds meer zorg nodig is voor Covid-19 pantienten?

Volgens onderzoek van Gupta Strategists ligt momenteel wederom (als gevolg van de tweede golf) een aanzienlijk deel van de zorg stil. Deels om capaciteit vrij te maken voor de behandeling van coronapatiënten, deels om besmettingen te voorkomen. Door een beperking in de beschikbare capaciteit moet de zogeheten ‘reguliere zorg’ wijken, van kleine bezoekjes naar de specialist, tot het uitstellen van operaties.

Gupta Strategists - Online Business Course

Tijdens de eerste golf trof het afschalen van de reguliere zorg wekelijks zo’n 500.000 patiënten, en als er de komende weken geen afvlakking (of vermindering) komt in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames dan komt dat aantal snel weer in zicht, zo wordt gewaarschuwd.

Voor de zorgsector heeft dit geleid tot een duivels dilemma en tal van complexe vraagstukken. Dit is waar Gupta Strategists om de hoek komt kijken. Gupta Strategists is een strategische consultant voor (onder meer) veel ziekenhuizen, academische ziekenhuizen, behandelcentra en privéklinieken. Het strategieadviesbureau helpt deze partijen met vraagstukken op het gebied van strategie, capaciteitsplanning, verbetering in de patiëntervaring en interne bedrijfsvoering, en meer.

In the Business Course krijgen studenten de kans om uit de eerste hand te werken aan zo’n complex vraagstuk rondom de corona-crisis. “Samen met een team krijg je tijdens de 4-uur durende course de mogelijkheid om een complexe zorgpuzzel op te lossen. De consultants van Gupta Strategists coachen daarbij je team en helpen je om jouw vaardigheden zo goed mogelijk in te zetten”, valt te lezen op de site van het advieskantoor.

Deelnemen? Studenten kunnen zich tot tot en met 30 oktober 2020 inschrijven via deze link.

Gupta Strategists is een van de meer gerenommeerde strategy consulting kantoren voor de zorgmarkt, en dus stelt het bureau hoge eisen aan kandidaten. Maximaal 25 studenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Business Course.

Meer weten over werken bij Gupta Strategists? Bekijk tal van interviews en Q&As in het bedrijfsprofiel.