Rutger Hagendoorn wordt partner bij KPMG Advisory

20 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het hoofd van Accenture’s Insurance-praktijk, Rutger Hagendoorn, heeft zich aangesloten bij KPMG. Bij het Big Four-kantoor is hij benoemd tot partner binnen de Advisory-praktijk.

“KPMG is een fantastisch bedrijf waar ik de ruimte krijg om zowel strategisch als operationeel advies te kunnen leveren aan bestaande en nieuwe relaties over klassieke en moderne uitdagingen”, laat Hagendoorn weten in een reactie op zijn benoeming.

Hagendoorn doelt op vraagstukken rondom digitalisering, organisatie-inrichting, strategievorming, transformaties en kostenoptimalisatie, maar ook op het snijvlak tussen innovatie, partnerships en workforce-transformatie. “De sterke finance, risk en compliance capability van KPMG zorgt ervoor dat we naast de CEO en COO/CIO ook de taal van de CFO en CRO spreken.”

Ervaren adviseur en financieel expert

De kersverse partner heeft gedurende zijn loopbaan een uitstekend trackrecord opgebouwd binnen het consultinglandschap en in het bijzonder de financiële sector. Zo kan hij bogen op ruim twintig jaar aan ervaring, opgedaan als senior strategisch adviseur, met een bijzondere focus op banken, verzekeraars en pensioenorganisaties. 

Sinds 2012 heeft hij verschillende leidende functies vervuld bij wereldwijde zakelijke dienstverlener Accenture. In zijn laatste rol als managing director, heeft hij de afgelopen jaren mede aan het hoofd gestaan van de Financial Services-praktijk van Accenture. Hagendoorn was onder meer verantwoordelijk voor de Nederlandse verzekeringspraktijk, die verzekeraars, pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders ondersteunt. Ook was hij Client Account Lead voor een selectief aantal financiële dienstverleners.

Hagendoorn beschikt over uitgebreide ervaring in het ondersteunen van klanten bij het aanpakken van complexe problemen met betrekking tot innovatie, digitalisering, operational excellence, strategiebepaling en het samenbrengen van teams voor succesvolle (financiële) transformaties.

Rutger Hagendoorn, Partner, KPMG

In zijn vroege loopbaan was Hagendoorn reeds jarenlang actief voor Accenture. Na het afronden van zijn master in economie aan de Universiteit van Amsterdam (specialisatie in Strategisch Management en Organisatie), was hij bij het kantoor (toen nog Andersen Consulting) begonnen als Business Analyst. Al snel wist hij carrière te maken en groeide hij achtereenvolgens door naar consultant- en managementrollen.

Begin 2007 – op dat moment was Hagendoorn Senior Manager binnen de Financial Services-praktijk – besloot hij echter een nieuwe uitdaging aan te gaan en maakte een uitstap naar Boer & Croon. Daar kwam hij als senior strategieconsultant aan het hoofd te staan van de Financial Services-dienstverlening. 

Bij Boer & Croon heeft Hagendoorn enkele jaren klanten geadviseerd op het gebied van strategieontwikkeling, groei & innovatie en kostenefficiëntie & effectiviteit binnen de financiële dienstverlening. Ook richtte hij zich op strategische vraagstukken gericht op de (private) bankensector, pensioensector, de vermogensbeheersector en zorgverzekeraars. In 2012 besloot hij echter weer terug te keren naar Accenture, waar hij tot zijn huidige overstap naar KPMG Advisory is gebleven.

Partner binnen KPMG Advisory

Binnen de snelgroeiende adviespraktijk van KPMG is Hagendoorn nu aangesteld als partner en maakt hij deel uit van de Strategy & Operations-praktijk. In zijn nieuwe rol ligt de focus opnieuw op advieswerk binnen de financiële sector, met een focus op banken en verzekeraars. 

Hagendoorn kijkt uit naar de samenwerking met het partnerteam van KPMG’s adviespraktijk. “Met Lennart de Vries, Sander Grunewald en Anouk Zevenbergen maak ik nu deel uit van een dynamisch en pragmatisch team dat zich afgelopen jaren heeft bewezen in de markt, zowel bij banken en verzekeraars als pensioenpartijen, beleggers en vastgoedpartijen. Ik heb er enorm veel zin in om dit team te versterken en kijk er naar uit om met hen en mijn klanten te gaan samenwerken”, zo sluit hij af.