Yellowtail en Van Bruggen Adviesgroep lanceren podcast

25 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Twee vooraanstaande organisaties actief in de financiële sector hebben een nieuwe podcast gelanceerd. ‘De Hypotheken Podcast’ gaat, hoe kan het ook anders, over de belangrijkste ontwikkelingen in het hypotheeklandschap.

De nieuwe podcast is een initiatief van Yellowtail en Van Bruggen Adviesgroep. De twee firma’s zijn beide sterk actief in de markt, Yellowtail als management- en digitaal adviseur aan organisaties in de branche, terwijl Van Bruggen Adviesgroep onafhankelijk hypotheek- en financieel advies levert aan consumenten.

De twee bedrijven liepen de afgelopen periode – lees: sinds de start van de coronaperiode – tegen dezelfde uitdaging aan als het gaat om kennisdeling. “Nu er door de coronacrisis nauwelijks nog fysieke evenementen plaatsvinden om elkaar te informeren en inspireren is er een gat ontstaan in de markt. Tegelijkertijd zie je dat professionals in toenemende mate hun kennis via podcasts ophalen”, zegt Matthijs Mons, Managing Director van Yellowtail.Yellowtail en Van Bruggen Adviesgroep lanceren podcastHoewel de meeste grote markten inmiddels wel voorzien zijn van podcastkanalen, was dit in het hypotheeksegment nog niet het geval. “Wij waren verbaasd dat er nog geen goede hypotheken podcast voor professionals bestaat en zijn vol enthousiasme in dit gat gesprongen”, zegt Michiel Meijer, Algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep.

De twee bestuurders zijn ook de hosts van de nieuwe podcast. Ze hebben zich ten doel gesteld om op laagdrempelige manier met actuele hypotheekonderwerpen aan de slag te gaan in podcasts van zo’n driekwartier. “Als vakidioten praten we over niets liever dan hypotheken en we raken er ook eigenlijk niet snel over uitgepraat”, grapt Mons.

In de eerste aflevering ging het duo in gesprek met Sandra Phlippen, Chief Economist bij ABN Amro. Centraal in hun gesprek stond de impact van Covid-19 op de economie en de woning- en hypotheekmarkt. De komende gesprekken zijn met Jeroen Pels van Triodos bank (focus op duurzaamheid), Hidde Coebergh van ING (focus op de toekomst van financieel advies), en Ron Bavelaar van Univé (focus op het beheer van hypotheekklanten).

De Hypotheken Podcast is te beluisteren via Soundcloud.