Yellowtail bouwt mee aan Energiebespaartool voor Triodos Bank

22 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Met de nieuwe Energiebespaartool biedt Triodos zijn hypotheekklanten sinds deze zomer extra inzicht in de besparing die ze kunnen realiseren met het verduurzamen van hun woning. De nieuwe software is ontwikkeld in samenwerking met financiële planning-softwarebouwer Figlo. Yellowtail realiseert de online klantreis van de Energiebespaartool.

De tool kan zowel worden gebruikt binnen adviesgesprekken als online door de hypotheekklant zelf, zodat deze zich vrijblijvend en op een laagdrempelige manier kan oriënteren op mogelijkheden tot verduurzaming. De lancering van de tool past in de breedgedragen ambities binnen de hypotheekbranche om duurzaamheid te promoten door het thema te verankeren in het hypotheekproces.

“Duurzaamheidsmaatregelen vormen al jaren een vast onderdeel van ons adviesgesprek en -rapport bij het afsluiten van een hypotheek”, zegt Jeroen Pels, Directeur Private Banking & Hypotheken van Triodos Bank. “Door het nu ook te integreren in de programmatuur, zowel aan de voorkant als aan de advieskant, zetten we met onze partners Figlo en Yellowtail een volgende stap.”

De rekentool is geschikt voor alle soorten hypotheekklanten – zowel starters, doorstromers als oversluiters – en voor alle hypotheekvormen van Triodos Bank. Hij berekent het effect van onder andere (extra) rentelasten die ontstaan door financiering, de afschrijving op bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepomp en de te verwachten kostenbesparing door lager energieverbruik. Triodos hoopt dat consumenten zo worden verleid tot het doen van duurzaamheidsinvesteringen.

Yellowtail bouwt mee aan Energiebespaartool voor Triodos Bank

“Wij laten spaargeld werken aan positieve verandering. Een belangrijk onderdeel daarvan is het verduurzamen van woningen”, aldus Pels, die benadrukt dat huiseigenaren hier ook financieel baat bij hebben: “Niet alleen door een lagere rente, maar ook omdat de kachel een graadje lager kan en het huis in waarde zal stijgen. De tool geeft klanten en adviseurs direct inzicht in het voordeel. De energielasten zijn wat ons betreft dusdanig verbonden aan de woning dat dit altijd integraal onderdeel zou moeten uitmaken van verantwoord hypotheekadvies.”

In lijn met Triodos’ streven om verduurzaming zo breed mogelijk in de sector te stimuleren, komt de nieuwe software ook beschikbaar voor andere klanten van Figlo.

De lancering van de tool gaat gepaard met een hernieuwing van de samenwerking van Triodos met Figlo en Yellowtail. “We zijn blij dat we ons prettige partnership met Figlo en Yellowtail weer vijf jaar kunnen voorzetten”, zegt Pels.

Ook Matthijs Mons, Managing Director van Yellowtail, is uiteraard blij met de hernieuwde samenwerking: “Wij zijn heel trots dat we Triodos Bank weer mogen gaan helpen met het neerzetten en beheren van hun nieuwe hypotheekomgeving. Dat we daarbinnen nu ook een online klantreis voor de Energiebesparingstool gaan maken, maakt dit echt tot een heel interessant project.”

De tool sluit perfect aan op de ambities van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen, dat zich middels het bieden van een opleiding aan hypotheekadviseurs inzet om duurzaamheid een integraal onderdeel te maken van het hypotheektraject. Onlangs onderstreepte Yellowtail zijn commitment aan duurzaamheid door zich als partner te verbinden aan het collectief, waar ook Triodos en Figlo bij zijn aangesloten.