Conclusion Implementation werkt samen met Scrum Facilitators

17 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Utrechts adviesbureau Conclusion Implementation is een samenwerking aangegaan met Scrum Facilitators. 

Samen willen de twee partijen kennis en kunde uitwisselen, die ten goede komen aan hun interne ontwikkeling, met als bijvangst de diensten die zij aan hun klanten kunnen leveren. In hun dagelijkse opdrachten voor klanten, maakt Conclusion Implementation regelmatig gebruik van de Scrum methodiek. 

Scrum is een raamwerk om op een flexibele manier producten te ontwikkelen en te maken. Volgens deze aanpak wordt er gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints – met een vaste lengte van één tot vier weken – werkende producten opleveren. Oftewel: resultaten opleveren in behapbare tussenstappen en deze controleren en waar nodig aanpassen aan de hand van feedback en voortschrijdend inzicht.  

Belangrijke voordelen van Scrum zijn de hoge mate van focus op de werkzaamheden en de snelheid en flexibiliteit waarmee producten opgeleverd kunnen worden. Verder zijn snelle en open communicatie door de korte lijnen, een hoge mate van samenwerking en de sterke betrokkenheid van het multidisciplinaire team belangrijke voordelen van de methodiek.

Om een hoge mate van kwaliteit te waarborgen van de professionals die Scrum toepassen, doorlopen de agilisten van Conclusion Implementation ontwikkel- en certificeringstrajecten, waaronder the Professional Scrum Trainer (PST).

Conclusion Implementation werkt samen met Scrum Facilitators

En dat is precies waar Scrum Facilitators om de hoek komt kijken. Deze groep, bestaande uit vijf zeer ervaren Scrum Trainers, helpt professionals met het omarmen van de Scrum methodiek. Of het nu gaat om Scrum Masters, Product Owners, Development Team-leden of leiders zijn, Scrum Facilitators helpt al deze groepen met het begrijpen van Scrumwaarden en – principe en toont hen hoe zij deze kunnen gebruiken om Scrum succesvol binnen de organisatie te verankeren. Scrum Facilitators biedt ook hoogwaardige Scrum.org geaccrediteerde trainingen.

Als onderdeel van de samenwerking met Conclusion Implementation, de consultancytak van zakelijk dienstverlener Conclusion, zal Scrum Facilitators de adviseurs gaan helpen met het versterken van hun Scrum kennis rondom toepassing, intervisie en projectmanagement. Ook zullen ze adviseurs trainen die een Scrum certificering willen behalen en persoonlijke begeleiding en ‘coaching on the job’ gaan aanbieden.

Conclusion Implementation zal op zijn beurt Scrum Facilitators inzichten verschaffen over change management, nieuwe businessmodellen en technologische innovatie. “We kijken ernaar uit om samen op te trekken in de wereld van Scrum”, zegt Steven van den Heuvel van Conclusion Implementation.