Vier jonge professionals verbinden zich aan Student Consultant

16 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Als onderdeel van een grote wervingscampagne aan het begin van het nieuwe academische jaar, heeft Student Consultant tien adviseurs aan de gelederen toegevoegd. Een voorstelronde langs vier van de tien kersverse consultants en waarom zij zich hebben aangesloten bij het door studenten gerunde adviesbureau.

Britt Koolen is een gedreven en doelgerichte consultant gespecialiseerd in HR-vraagstukken. Haar achtergrond in Organisatiewetenschappen, gecombineerd met haar gestructureerde manier van werken, maakt haar uitermate geschikt om de link tussen mens, bedrijf en strategie te leggen.

“Bij Student Consultant heb ik de mogelijkheid om de opgedane kennis vanuit mijn studie te implementeren tijdens opdrachten voor de klant. Tegelijkertijd leer ik meer over consultancy, strategie en het bedrijfsleven.”

Stijn de Bruijn volgt de bacheloropleiding International Business Administration aan Tilburg University. Student Consultant is volgens hem een ideaal begin voor een carrière in de advieswereld, omdat de unieke samenwerking met een erkend consultancykantoor [L&vS Group] en zeer gedreven studenten een klimaat creëren waarin individuele ontwikkeling gestimuleerd wordt.

“Ik ambieer carrière in de consultancy wereld, en dus is Student Consultant de ideale plek om ervaring op te doen.”

Britt Koolen, Stijn de Bruijn, Soufyan Zayou en Fleur Bongaerts

Soufyan Zayou is een masterstudent in Manufacturing Systems Engineering, waarbij hij processen optimaliseert en digitaliseert om de efficiency te verhogen. Zayou wordt door medestudenten omschreven als iemand die analytisch, kritisch en nieuwsgierig is – eigenschappen die goed passen bij een rol als consultant.

“Respect en diversiteit staan hoog in het vaandel van Student Consultant, dat sprak me direct erg aan. Diversiteit stuwt innovatie. Wanneer we beperken wie kan deelnemen, beperken we tegelijk welke problemen we kunnen oplossen.”

Fleur Bongaerts is met een achtergrond in de psychologie en cognitieve neurowetenschappen een ietwat vreemde eend in de bijt van Student Consultant. Binnen haar studie houdt zij zich bezig met de organisatie van het menselijk brein; daarnaast is zij geïnteresseerd in sociaal gedrag, groepsdynamieken en consumentengedrag. Via het werk bij Student Consultant hoopt zij zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijfsleven en haar kennis op een nieuwe manier toe te passen.

“Voor mij betekent werk in de consultancy een fantastische kans om mijn interdisciplinaire kennis in te zetten om bedrijven en mensen verder te helpen met unieke inzichten.”

Reno Kochanowski en Jorick Schilken, de medeoprichters van Student Consultant: “Elk van onze consultants heeft onze veeleisende sollicitatieprocedure succesvol doorlopen. Hierdoor zijn we overtuigd van de kwaliteit en vaardigheden die onze consultants bezitten. Door hun diverse studieachtergronden kunnen we een breed scala aan hoogwaardige consultancy diensten aanbieden.”