Hospitality Group betrokken bij nieuwe innovatiehub op TU Delft

02 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De TU Delft krijgt een nieuwe innovatiehub. NeXt!Delft gaat huisvesting en voorzieningen aanbieden aan innovatieve bedrijven die zich op de campus van de technische universiteit willen vestigen.

Het gebouw van zo’n 10.000 m2 (bruto vloeroppervlakte) zal twee belangrijke functies vervullen. Allereerst biedt het kantoor- en maakruimte voor innovatieve bedrijven. Dat is hoognodig, zo stelt Luc Joosten, fund director van ASR Dutch Science Park Fund, dat samen met de technische universiteit initiatiefnemer is van NeXt!Delft. “Dit gebouw is het antwoord op de structureel hoge vraag naar passende bedrijfsruimte op de TU Delft Campus.”

Daarnaast moet het het pand het hart worden van een nieuw ecosysteem dat innovatie binnen alle gelederen van het zakelijke landschap zal stimuleren. Joosten: “Het gebouw zal een unieke hub vormen binnen het ecosysteem van de TU Delft Campus. Met verschillende ‘meet & greet’-faciliteiten zoals een vergadercentrum, co-working-, en communityspace en horecafaciliteiten biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking.”

Hospitality Group betrokken bij nieuwe innovatiehub op TU Delft

NeXt!Delft wordt tijdens de ontwikkeling geadviseerd door Hospitality Group. Experts van het adviesbureau ondersteunen het project door onder andere mee te denken over verblijfsvormen, restauratieve voorzieningen, de selectie van facilitaire aanbieders en dienstverleners en de zichtbaarheid in de markt.

Inge de Bekker, Director bij Hospitality Group, laat weten dat de klant (een innovatief bedrijf) centraal staat in het ontwerp. “Alle activiteiten worden gestuurd vanuit de integrale gedachte om meerwaarde te creëren voor alle gebruikers en daarmee uiteindelijk de aantrekkelijkheid van de campus van de TU Delft als geheel te vergroten.”

Het gebouw, ontworpen door het Rotterdamse Ector Hoogstad Architecten, wordt eind 2021 opgeleverd. Het wordt voorzien van een metalen gevel, die naast als borstwering eveneens fungeert als zonwering. Het gebouw zal bestaan uit vier etages: in de twee onderste komen de genoemde maakruimtes, terwijl de bovenste twee zijn bestemd voor kantoorruimtes. NeXt!Delft komt te staan aan de Molengraafssingel, pal naast het ‘incubatorgebouw’ Yes!Delft, met de gedachte dat startups die deze eerste fase zijn ‘uitgegroeid’ een vervolgstap kunnen maken in Next!Delft.

Een innovatiecommunity

Hospitality Group is ook betrokken bij de ontwikkeling en activatie van het ‘community concept’. De Bekker: “Het wordt een unieke hub binnen dit ecosysteem. Hier komen talent, kennis, ideeën, netwerken en business samen. Startups, scale-ups, middelgrote bedrijven, corporates, studenten en wetenschappers werken hier samen aan impactvolle technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.”

NeXt!Delft wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het gemeentelijk Fonds Delft 2040 en de provinciale subsidieregeling Campussen Zuid-Holland. Indien Next!Delft een onverdeeld succes blijkt te zijn, dan is al rekening gehouden met een mogelijke toekomstige uitbreiding tot 20.000 m2.