Synechron sluit samenwerking met Belgische fintech InvestSuite

10 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Synechron heeft een partnership gesloten met InvestSuite, een snelgroeiende Belgische fintech op het gebied van vermogensbeheer.

Beide bedrijven richten zich exclusief op het financial services-segment, en verwachten dat zij door het partnership hun diensten beter kunnen positioneren richting hun respectievelijke klanten evenals hun gezamenlijke klanten. Synechron, opgericht in 2001, is met meer dan 8.000 werknemers een van ‘s werelds grotere consulting- en technologiebedrijven in de branche.

InvestSuite

InvestSuite geldt nog altijd als een startup met minder dan twee jaar ervaring, maar de dienstverlening – het helpen van de vermogensbeheersector bij het digitaliseren van legacy-operaties – is meer dan welkom, getuige de snelle groei van het bedrijf. Vandaag de dag is InvestSuite actief in zeven landen en met de steun van investeerders, die €6 miljoen in het bedrijf hebben gestopt, heeft het zijn zinnen gezet op verdere groei.

“We streven ernaar om ons marktbereik en onze producten uit te breiden, het team te laten groeien en ongeëvenaarde innovaties naar klanten over de hele wereld te brengen”, zei CEO en medeoprichter Bart Vanhaeren na het binnenhalen van een verlengde ‘seed’-investeringsronde in april van dit jaar, geleid door PMV.

Synechron sluit samenwerking met Belgische fintech InvestSuite Hier komt het partnership met Synechron om de hoek kijken. Als onderdeel van de samenwerking zal InvestSuite kunnen putten uit het internationale klantennetwerk van het consultancykantoor, in onder meer de VS, het Midden-Oosten, Azië en Oceanië, “ter ondersteuning van onze uitbreiding in die regio’s”, geeft Chris Eichhorn aan, verantwoordelijk voor business development bij het fintechbedrijf.

Synechron zal ook fungeren als een vertrouwde integratiepartner om de digitale oplossingen van InvestSuite helpen te implementeren. Deze richten zich op de asset en wealth management-sector, die er om bekendstaat nieuwe technologieën relatief langzaam te omarmen. Maar nu de sector geconfronteerd wordt met een veranderd landschap van klanten, partners en concurrenten, verandert het perspectief. “Door meer regelgeving, een lagere winstgevendheid en een uitdagend macro-economisch klimaat, toenemende concurrentie van nieuwe spelers en meer veeleisende digital-native klanten, versnellen vermogensbeheerders hun digitale transformaties”, legt Vanhaeren uit.

De portefeuille van InvestSuite bestaat uit oplossingen voor roboadvisory & self-execution trading (SelfInvestor), een kwantitatieve portefeuilleoptimalisatie (Optimizer) en portfoliorapportage (StoryTeller). Met behulp van API’s kunnen de oplossingen relatief eenvoudig worden geïntegreerd binnen de bestaande ICT-infrastructuur, wat leidt tot een snellere time-to-market en lagere investeringskosten in vergelijking met gebruikelijke legacy-oplossingen.

Innovatie

Verder zullen de twee kersverse partners de koppen bij elkaar steken en samenwerken aan research & development en productinnovaties. Dit element binnen het partnership zal geleid worden door Synechrons prijswinnende Financial Innovation Labs (‘Finlabs’), van waaruit het bedrijf eerder meerdere Accelerator Programs lanceerde, vooral gericht op de vermogensbeheersector.

Dennis Martens van Synechron geeft aan: “We zijn verheugd om samen met InvestSuite te werken aan gezamenlijke innovatieve wealthtech-oplossingen voor onze klanten. We ervaren nu al de eerste voordelen van ons partnership en kijken uit naar meer gezamenlijke innovaties en groeimogelijkheden.”

Eichhorn besluit: “Synechron is voor ons een ideale partner vanwege hun toegewijde focus op financial services, hun uitgebreide consultancy- en integratie-expertise evenals hun waardevolle contacten binnen de industrie.”