Webinar deelt best practices voor scaled agile werken en projecten

10 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Volgende week organiseren WIN en Fortes een webinar voor leidinggevenden en professionals die meer grip willen krijgen op hun agile transformaties.

Agile werken is de afgelopen jaren alsmaar populairder geworden, en is vandaag de dag niet meer weg te denken uit organisaties. Vooral in omgevingen waar verandering en innovatie centraal staan wordt agile toegepast. Bij het organiseren van projecten en activiteiten op een agile manier, kunnen doelstellingen sneller behaald worden, terwijl er meer flexibiliteit wordt ingebouwd om te kunnen inspelen op de snel veranderende wereld.

Ook in het project- en portfoliomanagementvak is agile werken inmiddels een van de meest toegepaste methodieken. De volwassenheid van agile varieert echter over de sectoren en segmenten heen. Bovendien bestaan er verschillende agile methodieken en werkvormen, waarvan gebruik gemaakt kan worden.

Webinar deelt best practices voor scaled agile werken en projecten

Voor professionals die de agile volwassenheid binnen hun organisatie willen vergroten, organiseren WIN en Fortes op donderdag 17 september een 30-minuten durende webinar over het onderwerp. De sessie begint met het uiteenzetten van de succesfactoren van agile teams. Zo worden enkele leidende principes van succesvolle teams behandeld en wordt ingegaan op hoe dit in de praktijk gerealiseerd kan worden.

Verder zal ook het belang uitgelicht worden van het creëren van wendbaarheid binnen het volledige portfolio, om zodoende de strategie krachtiger te kunnen verbinden met de uitvoering en grip te houden op het volledige proces. 

Daarna krijgen deelnemers inzicht in hoe zij aan de hand van een pragmatische visie op het SAFe model agile werken en hun projecten kunnen verankeren en op een hoger niveau binnen hun programma’s en portfolio’s. Het volgende gedeelte van de webinar zal de deelnemers ook meenemen langs het belang van tooling, want met de juiste digitale tools kan inzicht, samenwerking en besluitvorming naar een hoger niveau worden getild. 

Voor meer informatie en inschrijven:Grip op strategische sturing en motivatie van agile teams’. 

Paul Takken, associate partner van WIN, is een van de sprekers. Hij geeft aan dat de webinar zich zal richten op het bieden van pragmatische kennis aan de deelnemers, en dat de voorbeelden worden aangevuld met ervaringen en best practices uit de praktijk. De andere sprekers zijn Nick Nijenhuis van WIN en Sander Nijenhuis van Fortes.