Linde Trynes-Morcus over haar eerste zes maanden bij WIN

08 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In juni vorig jaar trad Linde Trynes-Morcus in dienst van WIN. En half jaar na haar start bij de programma- en projectmanagement specialist uit Utrecht blikt ze terug op de eerste periode.

Hoe ben je bij WIN terechtgekomen?

Ik ging googelen op de woorden Agile Marketing Business Implementatie en kwam toen bij de vacature van Agile Consultant uit. Ik las het en dacht: “Hee dat ben ik!” Eerlijk gezegd kende ik WIN nog niet, maar de contacten tijdens en na mijn sollicitatie verliepen erg vlot en dat vind ik fijn.

Wat was voor jou de reden om over te stappen naar WIN?

Ik was hiervoor werkzaam bij Nationale-Nederlanden Bank in Rotterdam. Ik ben altijd op zoek naar uitdaging en na zo’n 1,5 jaar op een functie, begint het weer te kriebelen. Bij WIN is het mogelijk om in dienst verband toch steeds wisselende opdrachten bij klanten uit te voeren op een vaste basis. Dat vind ik een mooie constructie. Ook had ik al snel door dat het een hecht team is en ik vond de sollicitatieprocedure in drie fases erg fijn. Dit heeft mij doen overstappen. 

Linde Trynes-Morcus, Senior Consultant bij WIN

Hoe ben je bij WIN gestart (onboarding) en hoe ervaar je je eerste opdracht?

Ik startte de eerste periode op kantoor bij WIN. Dat vond ik een goede kennismakingstijd, maar ook wel lastig omdat ik natuurlijk nog geen opdracht had, maar WIN wel mijn salaris betaalt. Gelukkig duurde die periode niet lang want na drie weken startte ik op een opdracht bij ABN AMRO als Business Implementation Manager in de risk & compliance omgeving.

Achteraf was het wel fijn om zo even op kantoor te landen, want WIN leerde mij ook goed kennen en samen hebben we een passende klus gezocht die bij mij past. Echt maatwerk! 

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Hiervoor wordt echt de gelegenheid geboden. Er worden veel activiteiten georganiseerd bij WIN, zowel inhoudelijk als bijvoorbeeld een BBQ. Daar ontmoet ik dan ook altijd de WIN collega’s en zorg ik dat ik erbij ben. Ook bezocht ik net voor mijn start bij WIN het jaarlijkse WIN event. Ik werd daar warm onthaald door de WINners en zij toonden oprechte interesse naar elkaar en in mij.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen om bij WIN of überhaupt in de consultancy te komen werken?

Ik zou zeggen: Je bent in vaste dienst, krijgt de mogelijkheid jezelf verder op te leiden en samen wordt er een opdracht gezocht en kan iedere keer een nieuwe uitdaging aangaan. Dat is maatwerk en dat moet je passen. Doe het dus vooral als je weet dat je graag van werkgebied wisselt. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij WIN.