Paul Pietersma nieuwe CEO van Legit Forum

02 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na 23 jaar Berenschot heeft Paul Pietersma het organisatieadviesbureau vaarwel gezegd om de rol van CEO op zich te nemen bij Legit Forum Groep.

Pietersma bracht bijna zijn hele werkzame leven door bij Berenschot. Na eerst een kleine tweeënhalf jaar als junior consultant te hebben gewerkt voor NEHEM Consulting Group, begon hij in 1997 bij het Utrechtse organisatieadviesbureau. Daar richtte hij zich aanvankelijk voornamelijk op finance en marketing, vanaf 2001 als senior consultant en vanaf 2005 als managing consultant. In datzelfde jaar werd hij managing director van Business Strategies, een groep van strategieconsultants, en lid van het managementteam van Berenschot Business Management.

Van 2001 tot 2013 gaf hij directe leiding aan een groep van 25 consultants en was hij vanuit het managementteam verantwoordelijk voor de Berenschot-adviespraktijken Financial Services, Professional Services, Agrifood en Construction, evenals voor het strategie-expertisecentrum van het adviesbureau.

De laatste jaren richtte Pietersma zich steeds meer op innovatie. Sinds 2013 was hij naast zijn rol van strategieconsultant de managing director van een groep van 40 consultants gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van strategie, financiering en innovatie, met kantoren in Nederland, België, de Caraïben, Zuid-Amerika en Afrika. Tevens droeg hij sinds 2016 als lid van de innovatieraad bij aan het faciliteren en stimuleren van vernieuwing binnen Berenschot.

Paul Pietersma, CEO, Legit Forum“Er ontstaat een nieuwe onzekere werkelijkheid in een hypertransparante wereld waarin ontwikkelingen sneller lijken te gaan dan ooit”, zei hij over de steeds belangrijkere rol van innovatie in de samenleving. “Verstoring creëert strategische kansen. Organisaties helpen om deze kansen te grijpen is mijn passie, hobby en werk tegelijk. Realistische richtingen bedenken, ontwrichtende technologieën omzetten in kansen met digitalisering en big data-inzichten en -oplossingen. Een wenkend perspectief dat inspireert. En altijd draagvlak: voor analyses, oplossingen en realisatie.”

Deze week kwam er een einde aan Pietersma’s 23 jaar bij Berenschot. “In al die jaren als strategy consultant en managing director veel mooie organisaties mogen helpen, uitdagende vraagstukken mogen oplossen en met boeiende opdrachtgevers en collega’s mogen samenwerken”, blikt hij terug. “Trots en dankbaar. Afscheid met een lach en een traan. Dinsdag met ontzettend veel zin en energie starten als CEO van de Legit Forum Groep. Net als Berenschot een bedrijf met een verhaal en krachtig DNA.”

Legit Forum – Latijn voor ‘lees de markt’ – is een bedrijvengroep die zich richt op interieurs van gebouwen. Dat doet de groep via vijftien zelfstandige werkmaatschappijen, die werken volgens verschillende formules, onderverdeeld in de gebieden handel, maatwerk, logistiek, productie en dienstverlening.

Het bedrijf werd in 1990 opgericht in het Utrechtse Lopik door Hans Sluijs en René Straver. Destijds richtte het zich hoofdzakelijk op de handel in decoratieve- en constructieve plaatmaterialen voor interieurtoepassingen. Daarna werd uitgebreid naar nieuwe expertisegebieden en werden nieuwe filialen geopend in onder andere ‘s-Hertogenbosch, Weert, Steenwijk en Zaandam.