Wordt adviseur Roos Sophie van Twisk Miss Nederland 2020?

28 augustus 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op maandag wordt bekend wie de nieuwe Miss Nederland wordt. Een van de kanshebbers is de 23-jarige financieel adviseur Roos Sophie van Twisk. 

Roos Sophie van Twist is sinds eind vorig jaar als junior financial accountant werkzaam bij Rembrand Corporate Services. Gevestigd in Amsterdam en Rotterdam is Rembrand Corporate Services een kantoor met ongeveer 25 professionals dat een breed scala levert aan financiële, juridische en fiscale compliance-diensten. Onder de klantenkring van het kantoor zijn mkb-bedrijven, vastgoedbeleggers en private equity-firma’s te vinden.

De 23-jarige Van Twisk heeft economie en bedrijfskunde gestudeerd aan de UvA en rondde eerder dit jaar een master in business administration af aan de VU. Hierna besloot ze bij Rembrandt Corporate haar loopbaan te starten. 

Wordt adviseur Roos Sophie van Twisk Miss Nederland?Naast haar werkzaamheden bij de zakelijke dienstverlener, houdt Van Twisk er een bijzondere nevenactiviteit er op na – al jaren is ze actief in de modellenwereld. En met succes. De Nederlandse schone deed al tijden haar opleiding modellenwerk en besloot om haar modellenloopbaan naar een volgend niveau te tillen. In 2017 won ze al de Miss Noord-Holland verkiezing en nu, drie jaar later, ligt de lat nog hoger. Roos Sophie doet namelijk mee aan de Miss Nederland verkiezing van dit jaar en heeft het weten te schoppen tot de laatste tien kandidaten. 

Toen het nieuws over de finaleplaats bekend werd, besloot ze dat het tijd was om dit nieuws ook te delen met haar collega’s binnen Rembrandt Corporate Services, een stap waarvoor ze eerst enige moed diende op te rapen. “Op mijn werk heb ik meer moeite om het te vertellen. Ik werk als junior adviseur, wat een zakelijke en wat ’stijvere’ omgeving is. Daarom besloot ik ze pas op de hoogte te stellen op het moment dat ik officieel een van de finalisten ben”, zei Van Twisk.

Enthousiast ontvangen

Haar zorgen bleken ongegrond, zo bleek. Haar collega’s toonden zich zeer positief over de deelname van Van Twisk, die enthousiast aangaf: “Mijn deelname wordt goed ontvangen en mijn collega’s staan honderd procent achter mij. Mijn werk biedt mij flexibiliteit waar nodig en steunt mij in dit avontuur. Superfijn!”

Met haar deelname aan de Miss Nederland verkiezing, wil de jonge professional “andere vrouwen aanmoedigen en steunen in het nastreven van hun ambities, specifiek in het starten van een onderneming”, zo liet Van Twisk weten aan De Telegraaf.

De finale van de Miss Nederland-verkiezing vindt volgende week plaats, op 31 augustus. De winnares mag Nederland vertegenwoordigen op de Miss Universe-verkiezing. Samen met Roos Sophie strijden nog negen kandidaten voor de uiteindelijke Misstitel, te weten: Denise Speelman, Dominique Hazeleger, Fae Milder, Leyla Haji-zade, Rosalin van Tuijl, Sanne ten Kate, Sharida Senior, Sigrid Boersma en Sophie Alink.

Vorig jaar werd de Miss Nederland verkiezing gewonnen door Sharon Pieksma.