Mazars begeleidt verkoop van Bangma Verpakking

04 augustus 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

De Jong Verpakking, een producent van golfkarton, heeft een meerderheidsbelang genomen in branchegenoot Bangma Verpakking.

De toevoeging van het bedrijf uit Dronten sluit aan bij de strategische ambitie van De Jong Verpakking om een speler te worden met landelijke dekking. Tot op heden had De Jong Verpakking nog geen vestiging in Flevoland en het noorden van ons land, en daar komt nu verandering in. Het bedrijf had al een aanwezigheid in het Westland, Limburg en Noord-Brabant. 

Ad Smit, CEO van De Jong Verpakking, over de krachtenbundeling: “Ik ben zeer verheugd dat onze bedrijven elkaar gevonden hebben. Hiermee kunnen we klanten in het hele land nu nog beter bedienen.” 

Bangma Verpakking is meer dan veertig jaar geleden opgericht en is specialist op het gebied van voornamelijk golfkartonnen verpakkingen. Het bedrijf wordt geleid door Jan Bangma en zijn broer Bas Bangma. Zij blijven aan het roer van het familiebedrijf, dat onder zijn eigen naam actief blijft op de markt.

Mazars begeleidt verkoop van Bangma Verpakking

Jan Bangma: “De markt voor golfkartonnen verpakkingen ontwikkelt zich steeds verder. Samen kunnen we blijven innoveren en een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.” Bas Bangma voegt daaraan toe: “We zijn blij dat we met De Jong Verpakking een bedrijf getroffen hebben dat de passie voor het ondernemen en verpakken van onze familie deelt.”

De broers werden tijdens het verkooptraject geadviseerd door adviseurs van Mazars. Aron de Jong, partner Corporate Finance: “We zijn vereerd dat wij de aandeelhouders van Bangma Verpakking mochten adviseren. Wij wensen De Jong Verpakking veel succes bij de verdere uitbouw van deze prachtige onderneming.” 

De Jong Verpakking heeft 750 werknemers en produceert jaarlijks meer dan 600 miljoen golfkarton verpakkingen voor verse producten en de industrie. Klanten van het bedrijf zitten in heel West-Europa, in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Ierland.

Eerder dit jaar nam Quadrum Capital een minderheidsaandeel in verpakkingsgroothandel Bark Packaging Group.