Grant Thornton breidt RvC uit met Natasja Baroch

17 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft de raad van commissarissen uitgebreid van twee naar drie leden met de benoeming van voormalig BDO-bestuurder Natasja Baroch.

Baroch neemt een berg ervaring mee naar het toezichthoudende orgaan van de accountants- en adviesorganisatie. Zo kan de jarenlange registeraccountant bogen op brede management-, bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in het bedrijfsleven, de zorg en de zakelijke advisering. Binnen deze sectoren heeft ze veel werk verricht op het gebied van groei, financiering, overnames, organisatie- en cultuurveranderingen, zelforganisatie en digitalisering.

Meest recentelijk was Baroch actief binnen branchegenoot BDO, na de Big Four het grootst accountants- en advieskantoor van ons land. Tot eind vorig jaar fungeerde Baroch daar als Chief Financial Officer (CFO), Chief Operations Officer (COO) en als lid van de Raad van Bestuur.

In de jaren voorafgaande aan BDO was Baroch werkzaam als lid Raad van Bestuur bij zorginstelling Zuidwester. Daar was ze verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsvoering en Human Resources. Eerder werkte ze als (interim) manager op het gebied van bedrijfsvoering in de zorg, bij Alliance Apotheken en als accountant en consultant bij Big Four-kantoren Deloitte en KPMG

Natasja Baroch, Lid van de RvC, Grant Thornton

Bij Grant Thornton schaart Baroch zich binnen de Raad van Commissarissen naast Tjark de Lange (voorzitter) en Cokky Hilhorst. Samen is het trio verantwoordelijk voor het monitoren van de strategische agenda van Grant Thornton en het controleren hoe de organisatie het publieke belang dient. Daarnaast heeft ze een toezichthoudende taak op het functioneren van het bestuur, op kwaliteitsbeheersing en toetsing van het risicomanagement, op de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming en het beloningsbeleid.

“Ik ben blij en trots om me te verbinden aan Grant Thornton als toezichthouder”, zegt Baroch in reactie op haar benoeming. “Ik draag deze belangrijke sector – waar mijn roots liggen – nog steeds een warm hart toe. De sector ligt maatschappelijk onder het vergrootglas en dit vraagt om stevig, maar modern en toekomstgericht toezicht. Met een diverse raad van commissarissen [twee vrouwen] heb ik er veel vertrouwen in dat we een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Grant Thornton.”

Naast haar rol binnen het accounting- en advieskantoor, is Baroch tevens lid van de raad van toezicht bij Trubendorffer (hulp bij verslaving en dubbele diagnose), partner bij 2C&More (detachering en coaching) en (bestuurs)lid bij Finanza (netwerkvereniging van CFO’s/financials uit/werkzaam in omgeving Tilburg).

Anno 2020 telt Grant Thornton in ons land meer dan 550 professionals, werkzaam vanuit negen vestigingen.