Broad Horizon koopt Data Management Professionals

13 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Drie maanden na business intelligence-specialist Underlined te hebben gekocht, heeft Broad Horizon met de overname van Data Management Professionals opnieuw zijn footprint in ons land weten uit te breiden.

De overname voegt zo’n 60 medewerkers toe aan het team in Nederland, waarmee het totale personeelsbestand van Broad Horizon nu uitkomt op ongeveer 500 professionals.

De deal maakt deel uit van de bredere strategie van het bedrijf om een full service IT-dienstverlener te worden, geeft Broad Horizon-CEO Johan Taams aan: “We leverden hiervoor al diensten op het gebied van IT-advies, data en kunstmatige intelligentie, de moderne werkplek, business applicaties, clouddiensten en managed hosting. In het portfolio ontbrak een organisatie die gespecialiseerd is in DataManagement-as-a-Service voor de opslag, beschikbaarheid en het beheer van grote hoeveelheden data.” 

Data Management Professionals biedt datamanagementdiensten aan organisaties in het midden- en hogere segment. Het bedrijf zorgt ervoor dat de data van klanten altijd en overal beschikbaar is, via zijn DataManagement-as-a-Service oplossing. Gebruikmakend van zijn datacenters verdeeld over vier continenten, verzorgt Data Management Professionals de opslag, beschikbaarheid en het beheer van grote hoeveelheden data, on-premises of in de cloud.

Broad Horizon koopt Data Management Professionals

Tot de klantenkring behoren meer dan 300 organisaties, waarvan de meesten zijn gevestigd in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Denemarken en de UK.

De krachtenbundeling betekent vooral een versterking van de datadienstverlening van Broad Horizon. “Wij helpen organisaties om datagedreven te worden en maximale intelligentie te halen uit hun data. zegt Taams daarover. “Daarnaast helpen we organisaties om data te ontsluiten door het digitaliseren van de werkplek en coreprocessen met behulp van businessapplicaties. Tot slot hebben wij de hybride cloud- en beveiligingslaag om systemen en applicaties te hosten en te managen. Met Data Management Professionals complementeren we dit met een volledig beheerd opslag-, back-up-, en datamanagementplatform.” 

Henny van de Riet, Maurice Pastoor en Eric Evers, die de driekoppige directie van Data Management Professionals vormen, zien kansen door de krachtenbundeling: “Samen met Broad Horizon kunnen we ons motto “Your data in safe hands” nog krachtiger vormgeven.” En voor de eigen medewerkers geldt: “Wij zien een goede match in de cultuur tussen beide organisaties.”

Data Management Professionals blijft onder het eigen merk actief in de markt. Andere bedrijven die onder Broad Horizon vallen zijn dataconsultancybureau Cmotions (overgenomen in april 2019), dataspecialist Underlined en managed hostingprovider True. Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Hilversum, Nieuwegein, Maastricht, Amersfoort en Gent.