De winnaars van de Accenture Blue Tulip Awards 2020

12 juni 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft gisterenavond de winnaars bekendgemaakt van de Blue Tulip Awards 2020, een jaarlijkse innovatiewedstrijd die veelbelovende startups in het zonnetje zet.

Een overzicht van de startups die in de prijzen zijn gevallen per categorie:

Climate: PolyStyreneLoop

PolyStyreneLoop heeft innovatieve technologie ontwikkeld die een duurzame oplossing biedt voor het recyclen van ‘bouwpiepschuim’ tot nieuw isolatiemateriaal. Met dit innovatieve recyclingproces wil PolyStyreneLoop snel opschalen door een recyclingprogramma op industriële schaal op te zetten. 

Mobility: Avy

Avy produceert vleugeldrones die uitsluitend voor goede doelen worden gebruikt. Zo wordt de Avy drone ingezet voor medische leveringen en eerste hulpoperaties. De Avy is autonoom en ontworpen voor lange afstanden, gemaakt om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Zo wordt dringende gezondheidszorg toegankelijk gemaakt voor iedereen die dat nodig heeft. 

Education: Faqta

Faqta is een online, gepersonaliseerd, video-gebaseerd leerplatform voor basisschoolkinderen, waarbij de leerkracht de coach, motivator en inspirator is. Het slimme platform analyseert het gedrag van kinderen en levert materiaal aan dat past bij de leervragen van elk kind. Faqta heeft als doel om kinderen voor te bereiden op toekomstige beroepen en een duurzame samenleving. 

Health: UV Smart

UV Smart gebruikt uv-straling voor gevalideerde desinfectie van medische instrumenten en apparatuur. UV Smart ontwikkelde het nieuwe product D60, waarmee instrumenten binnen een minuut worden gedesinfecteerd zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën of vloeistoffen. De D60 maakt binnen 15 minuten alle merken apparatuur gereed voor veilig gebruik bij de volgende patiënt.

Nutrition: PATS Drones

Insecten vormen een ware plaag in de glastuinbouw en de bestrijding ervan kost tuinders veel geld, zorgen en energie. PATS ontwikkelt drones die vliegende plaaginsecten opsporen en elimineren. Zo worden gewassen beschermd en worden telers geholpen in hun strijd tegen insectenplagen. Eind 2020 wil het bedrijf ten minste tien hectare kas kunnen beschermen.

Finance: TrustStamp

TrustStamp past geavanceerde digitale technologie toe op biometrische- en andere identiteitsgegevens om unieke identiteiten van personen te creëren, die tevens minder fraudegevoelig zijn. Trust Stamp wordt inmiddels gebruikt in meerdere branches waaronder humanitaire en ontwikkelingsdiensten, fintech, ontroerend goed, naleving van KYC-beleid (know your customer) en wetshandhaving. 

Living & Working: DeNoize

De Wereldgezondheidsorganisatie beschouwt geluidsoverlast als een van de grootste problemen in het stadsleven. DeNoize is een innovatief product tegen geluidsoverlast. De ruisonderdrukkingstechnologie die in raamkozijnen kan worden geïntegreerd en 90% extra ruisonderdrukking biedt, moet tot meer comfort en rust in zowel huizen als kantoren leiden.

Security: Pandora Intelligence

Pandora Intelligence richt zich op het bestrijden van criminaliteit door historische en recente data over criminele activiteiten te combineren en te verwerken tot voorspellende algoritmes met kunstmatige intelligentie. Op basis van de resultaten kunnen toekomstige scenario’s worden opgesteld. Deze helpen non-profit en commerciële organisaties om bedreigingen in te perken. 

Over de competitie

Alle winnaars hebben een geldprijs gewonnen en ontvangen advies van Accenture, advies/training van partners binnen het startup-ecosysteem en mediawaarde van de verschillende partners van de Blue Tulip Awards. De Blue Tulip Awards is de opvolger van de Accenture Innovation Awards. 

Frank Rennings, Managing Director Innovation bij Accenture Nederland, over de doelstelling van de competitie: “De Blue Tulip Awards staat voor het vergroten van de impact van het startup-ecosysteem waarin we veelbelovende startups koppelen aan innovatiepartners, investeerders en accelerators.”