Thuiswerken lastig tijdens corona? Kies voor een hotel

22 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Consultants die door de coronacrisis op zoek zijn naar een werkplek kunnen voor vanaf €30 per dag werken vanuit een hotelkamer. Een echte win-win, volgens initiatiefnemers VoorDeThuiswerkers.nl: het biedt consultants een rustige en veilige werkplek, en helpt tegelijkertijd hotels door de crisis komen. 

VoorDeThuiswerkers.nl is gelanceerd door twee ondernemers die een gat zagen in de flink door corona verstoorde markt. Enerzijds staan hotelkamers vandaag de dag massaal leeg, wat hotels een enorme financiële strop oplevert. Anderzijds worstelen veel werknemers – vooral mensen met kinderen – met het (gedwongen) thuiswerken, een situatie die door sommigen al wordt aangemerkt als het nieuwe normaal. 

VoorDeThuiswerkers.nl

Ondernemers Olivier Kruger en Seffie Treistman zagen de kans om deze twee uitdagingen aan elkaar te koppelen, en zo werd social impact-onderneming VoorDeThuiswerkers.nl geboren. De aanbodkant binnen hun businessmodel was snel geregeld. Door de coronacrisis staan honderden hotels leeg en veel van deze ketens kampen reeds met financiële problemen. “Door hotelkamers te verhuren hopen we ook hotels en hun werknemers een handje te helpen. Samen komen we deze crisis door”, licht Kruger toe. 

Thuiswerken in een hotelkamer

Inmiddels doen meer dan 100 hotels door het hele land mee met het initiatief, waaronder Holiday Inn, Mariott, Hilton en Novotel. De werkplek-hotelkamers zijn te huur vanaf €30 per dag. In de kamers zijn een bureau, stoel en betrouwbare WiFi beschikbaar.

Ook thuiswerkers hebben dankzij gratis publiciteit in de landelijke media (NOS, NU.nl, Parool, NRC, BNR, enzovoorts) hun weg naar VoorDeThuiswerkers.nl weten te vinden – van managers die willen werken zonder spelende kinderen, bellende partners of andere afleidingen, tot professionals die de rust waarderen. Inmiddels hebben honderden professionals een werkdag achter de rug in een hotelkamer. Zie hier voor enkele reacties van deze professionals.

Treistman voegt toe: “Onze klanten melden dat het een aangename ‘change of scenery’ geeft die creativiteit en productiviteit verhoogt. Hotelkamers zijn hier uiterst geschikt en bieden coronaveiligheid: het zijn afgesloten ruimtes, waardoor de afstand van anderhalve meter gewaarborgd is.”

Veel van de gebruikers zijn zelfstandige consultants en professionals Zo ook Lotte Mintjes, Consultant bij Zilveren Kruis. Zij huurde een hotelkamer en geeft aan: “Dankbaar voor deze fijne werkplek. Rust, focus en een fijne werkomgeving. Zo geregeld!”