Jochem Gieles en Nicholas Feij gestart bij Boer & Croon

18 mei 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft zijn team uitgebreid. Sinds deze maand zetten Jochem Gieles en Nicholas Feij zich in bij het adviesbureau als Young Executives.

Boer & Croon werd in 1973 opgericht door Cees Boer en Floris Croon. Inmiddels heeft de organisatie een uitgebreide staat van dienst opgebouwd. Het bedrijf profileert zich als managementbureau voor Nederland en daarbuiten en biedt zijn klanten complete oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken, die worden beantwoord met behulp van Boer & Croon-professionals, zoals Managers en Young Executives. Eén van die Young Executives is Jochem Gieles, die onlangs aan de slag ging bij Boer & Croon. 

Gieles licht zijn keuze voor het bureau toe: “Er zijn twee aspecten waardoor Boer & Croon er voor mij duidelijk uitsprong. Als eerste is dat de kans die je als Young Executive krijgt om je niet alleen met strategie bezig te houden, maar daadwerkelijk mee te draaien in organisaties. Wat betreft het tweede aspect: de mensgerichtheid van Boer & Croon spreekt mij erg aan. Het zijn uiteindelijk mensen die een project tot een succes maken. Ik voel me erg prettig om te werken bij een bedrijf met zo’n soort focus.” 

Young Executive Gieles rondde afgelopen jaar aan de Technische Universiteit Eindhoven zijn masteropleiding Innovation Management (cum laude) af. Voor zijn scriptie deed hij onderzoek naar hoe tijdsdruk de besluitvorming bij medisch specialisten beïnvloed. “In Nederland hebben medisch specialisten vaak slechts tien minuten per patiënt en dat voor uren achter elkaar. Dan kun je je afvragen wat dat doet met de kwaliteit van een gesprek en de uitkomsten ervan.” 

Om daarachter te komen, beluisterde Giels gesprekken van meer dan honderd patiënten en analyseerde hij welke rol tijdsdruk speelt bij de besluitvorming van artsen. “Hierbij keek ik onder andere naar het aantal behandelopties dat met een patiënt werd besproken en de mate waarin een patiënt werd betrokken bij de besluitvorming. Zeker dat laatste was enorm interessant vanwege het feit dat de overgrote meerderheid van medisch specialisten het erover eens is dat samen beslissen leidt tot betere zorg.” 

Jochem Gieles en Nicholas Feij - Boer & Croon

Gieles laat weten uit te kijken naar de verschillende projecten die hij de komende drie jaar zal gaan uitvoeren voor klanten van Boer & Croon. Hij hoopt dat hij als Young Executive opnieuw binnen de zorgsector actief kan zijn: “Mijn periode in het ziekenhuis tijdens mijn afstuderen heeft veel bij me losgemaakt. De processen en besluitvormingsdynamieken die ik daar heb gezien waren enorm interessant. Ik zou heel graag nog eens in de zorg aan de slag gaan als projectmanager of interim manager.” 

Naast Gieles verwelkomde Boer & Croon recent ook Nicholas Feij als Young Executive. Feij behaalde dit jaar aan de Universiteit van Tilburg een mastergraad in Human Resource Studies. “Mijn thesis ging over inclusief werkgeversgedrag. Vaak hebben werkgevers wél de intentie om mensen met een handicap aan te nemen en te behouden, maar wordt deze intentie niet uitgevoerd. Dit heb ik verklaard door werkgevers te interviewen die ruime ervaring hebben met het duurzaam behouden van mensen met een handicap.” 

Feij vertelt dat hij na zijn afstuderen vrij snel wist dat hij voor Boer & Croon wilde gaan werken: “Hier vind ik de ideale afwisseling tussen management- en consultancyopdrachten. De verantwoordelijkheid en zelfstandigheid die je krijgt spreekt mij ook erg aan. Daarnaast klikte het meteen goed tussen mij en de mensen van Boer & Croon die ik sprak tijdens mijn sollicitatie. Dat bevestigde mijn keuze om te werken voor dit adviesbureau.” 

De nieuwe Young Executive brengt naar voren dat hij de komende tijd beslist op zijn plek zit bij het bureau en laat verder weten dat hij binnen een van zijn toekomstige opdrachten graag de rol van projectmanager wil vervullen waarbij hij zijn HR-expertise kan toepassen: “Eveneens ga ik graag aan de slag met opdrachten waarbij ik een andere rol zal vervullen, vooral omdat ik mijzelf op die manier nog beter leer kennen. Dat laatste acht ik van groot belang.”

Feij zegt dat hij naast de verschillende opdrachten ook bijzonder enthousiast is over het opleidingsprogramma van Boer & Croon, waarbinnen hij zichzelf in drie jaar tijd constant kan blijven ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. “Vanzelfsprekend biedt deze scholing in combinatie met het doen van opdrachten bij een diversiteit aan klanten van Boer & Croon mij een intensief leertraject, waar ik ongetwijfeld veel van zal gaan opsteken.”