BDO gaat samenwerking aan met Key Control Dashboard

27 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In navolging van andere zakelijke dienstverleners, is ook BDO een samenwerking aangegaan met Key Control Dashboard, een organisatie en ontwikkelaar van de gelijknamige applicatie, waarmee bedrijven grip kunnen houden op belangrijke processen zoals risicomanagement en interne beheersing. 

In het kader van de gesloten samenwerking, zal BDO het Key Control Dashboard gaan implementeren bij bedrijven en organisaties die worstelen met beheersingsvraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld financiën, fiscaliteit (tax control framework), AVG en informatieveiligheid. BDO zal de aankomende jaren als vaste kennispartner optreden en daarmee bijdragen aan de kwaliteit en actualiteit van het Key Control Dashboard voor zijn gebruikers.

Key Control Dashboard

Het Key Control Dashboard (KCD) is een online applicatie die organisaties helpt grip te houden op belangrijke processen zoals risicomanagement en interne beheersing. Doordat de applicatie risico’s op een integrale manier benadert, krijgen gebruikers een volledig beeld van de beheersing ervan, terwijl managers via realtime inzichtelijke dashboards met een datagedreven aanpak risico’s in toom kunnen houden.

BDO gaat samenwerking aan met Key Control DashboardHet managen van governance, risicomanagement en compliance (GRC) zorgt ervoor dat bedrijven en organisaties op betrouwbare wijze doelen realiseren, risico’s beperken en voldoen aan wet- en regelgeving. “Of het nu gaat over bedrijfsprocessen, financiële processen, fiscale processen of IT-processen; de juiste aandacht voor GRC verhoogt de kwaliteit, levert grip op en leidt tot vertrouwen”, stelt BDO.

Het accountants- en advieskantoor adviseert en begeleidt organisaties al jaren op het gebied van GRC-vraagstukken. Nu het belang van in control zijn steeds groter wordt, heeft het accountants- en advieskantoor besloten zijn krachten te bundelen met het Key Control Dashboard. De applicatie biedt GRC en ISMS (information security management system)-software om organisaties aantoonbaar in control te laten zijn en grip te verkrijgen op de interne controle, risicomanagement, informatieveiligheid en privacy.

Toegevoegde waarde

In een reactie op de krachtenbundeling laat BDO weten: “Het Key Control Dashboard heeft zich reeds veelvuldig bewezen en creëert toegevoegde waarde voor zowel bedrijven als publieke organisaties en is marktleider binnen ministeries. De aanpak en werkwijze van het Key Control Dashboard vormt een natuurlijk verlengstuk van onze GRC-advisering.”

De samenwerking tussen BDO en het Key Control Dashboard is reeds in maart 2020 officieel van start gegaan.