Ward Hagenaar en Jeroen van Dijk starten Payments Insiders

15 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ward Hagenaar en Jeroen van Dijk, twee ervaren consultants in het payment- en transactions-domein, zijn hun eigen adviesbureau gestart: Payments Insiders. 

De twee professionals waren hiervoor werkzaam als partners binnen Connective Payments, een adviesfirma die zij in 2014 samen oprichtten. In de afgelopen jaren hebben zij een belangrijke rol gespeeld in de groei van Connective Payments, naar het huidige team van tien professionals, en hebben ze een groot aantal high-profile projecten binnen het betalingsdomein geleid.

Payments Insiders

Met hun nieuwe label Payments Insiders willen de twee ondernemers klanten ondersteunen met consulting, interim management en projectmanagement binnen de gehele payments-waardeketen: “We creëren blijvende waarde in organisaties, door maatgesneden oplossingen te ontwerpen en te implementeren, die als een hefboom werken voor de innovaties die binnen de gehele betalingswaardeketen beschikbaar worden gesteld. Die wij vervolgens overdragen aan de staande organisaties.”

Hagenaar heeft een achtergrond in consulting en de payments-sector. Hiervoor was hij Managing Partner van Connective Payments en eerder partner bij Qhuba, en bekleedde hij leidinggevende rollen bij Ximedes, Equens en PaySquare. Klanten voor wie hij zich heeft ingezet zijn onder meer EMS Card, ABN Amro, MasterCard, American Express en PostNL. Hij is gespecialiseerd in ‘issuing’ en ‘acquiring’, PSP services, POS payments (EMV, NFC, QR) mobiele betalingen, open invoice-oplossingen, APM’s, tankkaarten en ‘mobility as a service’. 

Payments Insiders

Ook Jeroen van Dijk kan bogen op zo’n twintig jaar aan ervaring in het betalings- en transactielandschap. Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest voor PwC en Europe Container Terminals (ECT), sloot hij zich aan bij Equens (nu Worldline), waar hij tien jaar werkzaam was, in zijn laatste rol als Vice President in IT en Operations.

Van Dijk ging hierop als zelfstandig consultant aan de slag en werkte aan diverse projecten, waaronder bij ABN Amro en Ingenico ePayments (het voormalige GlobalCollect). In 2014 sloot hij zich aan bij het founding team van Connective Payments, en sindsdien heeft hij aan circa tien projecten in Nederland en in het buitenland bijgedragen.

Na het nieuws op LinkedIn bekendgemaakt te hebben, zijn de twee oprichters overladen met felicitaties (100+ likes en comments), waaronder door Gaston Aussems, CEO van betalingsverwerker Mollie ("Heel veel succes mannen”) en Daniel Van Delft, de topman van Visa in Nederland (“Succes heren!”). 

Connective Payments wordt momenteel geleid door het duo Ronald te Velde and Eppo Heemstra.