Dion Manten en Ties Nelissen over hun tijd bij Summiteers

12 mei 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Summiteers heeft onlangs twee nieuwe werknemers verwelkomd: Dion Manten schrijft zijn masterscriptie bij het adviesbureau, terwijl Ties Nelissen begonnen is als werkstudent.

Summiteers is een Utrechts adviesbureau dat zijn klanten helpt met het definiëren en realiseren van visie, strategie en de bijbehorende organisatievraagstukken. De opdrachtgevers zijn heel divers: groot en klein, start-ups en corporates, nationaal en internationaal, van financieel dienstverlener, media en logistics tot toezichthouders en zorgpartijen. 

Sinds een aantal weken draagt Dion Manten zijn steentje bij aan de activiteiten van Summiteers. Manten is op dit moment bezig met twee masterstudies, Mechanical Engineering en Business Administration, beide aan de Universiteit Twente. Voor zijn master Business Administration schrijft hij nu zijn scriptie bij het adviesbureau uit de Domstad.

In zijn onderzoek focust Manten zich op scale-ups en onderzoekt hij de hoeveelheid strategische vrijheid die een oprichter heeft, de leiderschapsstijl van deze oprichter en wat dit doet met de groei van de organisatie. “Die groei meet ik aan de hand van het aantal werknemers. Daarbij focus ik me op organisaties die bezig zijn met de transitie van startup naar scale-up, of deze transitie succesvol hebben afgerond”, legt Manten uit.

Dion Manten en Ties Nelissen - SummiteersSummiteers helpt Manten bij het vinden van organisaties die aan zijn eisen voldoen en die bereid zijn mee te doen aan zijn onderzoek. “Vervolgens kan ik tijdens het schrijven van mijn onderzoek intern mijn tussentijdse bevindingen en conclusies delen en hierover sparren met collega’s, om zo tot nog betere en waardevollere antwoorden op mijn onderzoeksvraag te komen.” 

Inmiddels is Manten al bijna twee maanden actief bij Summiteers, waar hij naar eigen zeggen warm werd onthaald. “De afgelopen tijd heb ik thuis veel voorbereidend werk gedaan. Wat dat betreft gooit het coronavirus wel roet in het eten van mijn plan om fysiek van dichtbij te zien wat het managementconsultancyvak nou precies behelst. Maar door de manier waarop Summiteers online invulling geeft aan de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door de wekelijkse stand-up op maandag en de weekafsluiting aan het einde van de werkweek, voel ik mij toch erg welkom als nieuwe collega.”

Ongeveer een maand nadat Manten aan de slag ging bij Summiteers, startte ook Ties Nelissen. Hij legt uit waarom hij gekozen heeft om als werkstudent bij Sumiteers aan de slag te gaan: “Omdat mijn masteropleiding Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg geen ruimte heeft om werkervaring op te doen, besloot ik mijn afstuderen met een paar maanden uit te stellen en zelf op zoek te gaan naar een functie binnen consultancy. Tijdens de gesprekken met Summiteers had ik meteen een hele goede klik met iedereen en raakte ik ervan overtuigd dat ik hier binnen enkele maanden ontzettend veel zou kunnen leren.”

“Het feit dat ik direct op opdrachten ben gestart en verantwoordelijkheid krijg is voor mij een bevestiging dat mijn keuze voor Summiteers de juiste was.”

Nelissen laat weten dat zijn start er door de coronapandemie anders uitzag dan gepland: “Normaal gesproken wordt er met het hele team geproost op een nieuwe collega, maar helaas was dit niet mogelijk. Toch kreeg ik een mooie fles bubbels thuisgestuurd en hebben we digitaal geproost, hierdoor voelde ik mij direct welkom. Dit mede dankzij de regelmatige online ‘Hoe gaat het?’-videocalls en de gezellige online kennismakingsgesprekken met alle collega’s. Ook op afstand voel ik mij onderdeel van het team.”

Al vanaf zijn eerste dag mocht Nelissen meedraaien op een project: “Ik viel met mijn neus in de boter en werd direct betrokken bij een uitdagend strategievraagstuk voor een internationaal mediabedrijf. Daarnaast werk ik momenteel ook aan een financiële analyse voor een bedrijf met plannen om op te schalen. Tot slot werk ik mee aan interne initiatieven, zoals het opzetten van een workshop voor zowel collega’s als klanten.”

“Bij alle projecten word ik geholpen door collega’s: op die manier krijg ik veel verantwoordelijkheid, maar heb ik ook altijd het gevoel dat ik op iemand terug kan vallen. Het feit dat ik direct op opdrachten ben gestart en verantwoordelijkheid krijg is voor mij een bevestiging dat mijn keuze voor Summiteers de juiste was”, besluit Nelissen.